Fakta om centret
- Høje-Taastrup Kommune sendte i foråret springcenterprojektet i udbud og modtog 16 forslag. Heraf blev teams udvalgt til at afgive et tilbud, og kommunen modtog tre tilbud fra:
- – C.C. Contractor A/S, CUBO Arkitekter A/S, Midtconsult P/S og Mutopia Aps
- – Westergaard Nielsen ApS og Mangor & Nagel
- – Dansk Halbyggeri A/S og BBP Arkitekter.
- CC. Contractor, CUBO Arkitekter m.fl. vandt opgaven.
Til foråret begynder byggeriet af den første bygning i NærHeden – nemlig det nye springcenter, som dermed bliver startskuddet til byggeriet af den nye bydel i Høje-Taastrup.
Springcentret skal både give kommunens springgymnaster nye, moderne faciliteter og være et samlingspunkt i den nye bydel.
Det nye springcenter bliver en kickstart af NærHeden og det første, synlige tegn på, at den nye bydel er på vej.
Michael Ziegler Borgmester
Springcentret bliver populært sagt en bygning uden bagside. Der vil være vinduer og faciliteter, som hele vejen rundt vender ud mod omgivelserne og spiller samme med det omgivende landskab.
– Det nye springcenter bliver en kickstart af NærHeden og det første, synlige tegn på, at den nye bydel er på vej. Samtidig med, at vi vil skabe et stærkt, fælles miljø for vores dygtige gymnastikforeninger, har byrådet også lagt afgørende vægt på, at springcentret bliver en aktiv og integreret del af livet i den nye bydel, siger borgmester Michael Ziegler.
Høje-Taastrup Kommune har arbejdet tæt sammen med NærHeden P/S omkring placeringen af springcenteret. Byrådet har bevilget 32 millioner kroner til springcentret – NærHeden finansierer et klatretårn, som koster cirka 600.000 kr.
Klatretårn bliver landmark
Springcentret er tegnet af et team bestående af C.C. Contractor A/S, CUBO Arkitekter A/S, Midtconsult P/S og Mutopia Aps. Det består af en springhal og to rytmesale, der både kan bruges hver for sig og samlet. Der bliver indrettet en forældrelounge, som bliver husets hjerte med udsyn over hele springcentret, og der vil være klublokale, mødelokale, depoter, omklædningsfaciliteter mv.
Som noget særligt får springcentret et 14 meter højt tårn, som bliver et ‘landmark’ i området – både under udviklingen af den nye bydel og senere som en attraktion for områdets beboere. Tårnet bliver udstyret med en klatrevæg, og det vil være offentligt tilgængeligt, så alle har mulighed for at nyde udsigten over NærHeden og Hedehusene.
– Vi har lagt vægt på at få et springcenter, som er fleksibelt i brug og samtidig spiller godt sammen med omgivelserne. Det gælder ikke mindst tårnet, som vil gøre det muligt at betragte området omkring NærHeden – i første omgang som et spændende byudviklingsområde og senere som en ny, dynamisk bydel, siger Flemming Andersen, formand for Plan- og Miljøudvalget.
Springcentret placeres centralt på det grønne Loop, som skal binde NærHeden og det eksisterende Hedehusene sammen, og der bliver således nem adgang til det nye springcenter fra stationen. Springcentret bliver placeret i den såkaldte læringsklynge – et af de fire kraftcentre i Loopet – hvor den kommende nye skole også bliver bygget.