Sundbyøsterhal II er udformet som en arkitektonisk 3-i-1-løsning, der ved at integrere boliger, sportshal og supermarked i samme bygning er et visionært bud på, hvordan fremtidens bebyggelse i tæt bebyggede byer kan se ud.
– Det er ualmindelig smart at placere hallen oven på et supermarked, så vi på den måde udnytter den sparsomme plads i byen, sagde kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen ved indvielsen onsdag
Det er ualmindelig smart at placere hallen oven på et supermarked, så vi på den måde udnytter den sparsomme plads i byen.
Carl Christian Ebbesen Kultur- og fritidsborgmester
Supermarked og sportshal
Sundbyøsterhal II er placeret på hjørnet af Parmagade og Amagerbrogade i København. Stueetagen er overvejende udformet med en glasfacade med café, dagligvarebutik og indgangsfoyer for idrætshal og boliger.
Indgangspartiet til idrætshallen er placeret i Parmagade og med et dobbelthøjt glasparti, der giver direkte visuel forbindelse til hallens aktiviteter fra gaden. Idrætshallens facadebeklædning er udformet som en “plisseret” træfacade bestående af skråtstillede overlappende vægskiver beklædt med rødgyldne træpaneler. Imellem vægskiverne er placeret smalle lodrette glasbånd, der giver et behageligt reflekteret dagslys i hallen. Efter mørkets frembrud bliver den plisserede træfacade oplyst af udsivende lys fra de lodrette vinduesbånd, der igen reflekteres af den varmt tonede træbeklædning, så facaden vil opfattes svagt glødende.
Taglejligheder med forhave
12 boliger med en særdeles spændende indretning på øverste etage afslutter bygningen med en række store karnapper fra gulv til loft og hver sin gårdhave. Netop denne visionære løsning medvirkede til, at Dorte Mandrup Arkitekter vandt konkurrencen, om Sundbyøsterhal II.
Dommerkomiteen konstaterede, at projektet “udmærker sig ved at udforme bygningskomplekset som en sammenhængende urban skulptur, der overbevisende og kompakt kombinerer cafe og dagligvarebutik i underetagen, idrætshallens funktioner på 1. og 2. sal og 12 gårdhave-boliger på tagetagen.”
– Vi er rigtig glade for, at Københavns Kommune valgte os, og at vi bliver anerkendt for det, vi oplever som en spidskompetence: At skabe visionære arkitektoniske løsninger, som løser den pågældende – ofte komplekse – opgave igennem grundige analyser af funktion, placering og muligheder, som danner grundlag for at skabe en originalt formgivet løsning, der passer præcis til formål og sted, fortæller Dorte Mandrup, som ejer og leder Dorte Mandrup Arkitekter.