Cebra valgt som rådgiver til Aarhus-karré

En investorgruppe har bedt Cebra om at udvikle en meget sammensat karré med stærke industrihistoriske rødder.
Visualisering fra den oprindelige parallelopdragskonkurrence.
Visualisering fra den oprindelige parallelopdragskonkurrence.

Ikoniske industrihistoriske fabriksbygninger, en grøn oase og en fornem hjørnebygning ved Otto Ruds Gade tegnet af arkitekt Axel Høeg-Hansen i starten af 1900-tallet. Willemoeskarréen har gennemlevet et væld af stilarter og epoker og har via om- og tilbygninger tilpasset sig forskellige funktioner igennem årene. Fra bryggeri, margarinefabrik, papirværk og sidenhen universitet.

Nu skal der igen tænkes nyt, og det med folkene fra Cebra i spidsen. Denne gang har lokale investorer planer om at bevare så meget som muligt af de kulturhistoriske bygninger og samtidig sikre en omdannelse, hvor man via om- og nybygninger opfører en blanding af forskellige boligtyper og erhverv. Omdannelsen vil ske i tæt dialog med investorgruppen, potentielle lejere og Aarhus Kommune.

En vigtig del af Trøjborg

Willemoesgadekarréen er en vigtig del af den fælles bevidsthed om bydelen Trøjborg, og ambitionen er derfor at fastholde stedets særlige post-industrielle æstetik og vigtige kulturhistoriske islæt, pode den med nye by- og borgerrelevante funktioner og derigennem tilføre karréen en ny identitet, der stiller sig på skuldrene af, hvad der var engang. På denne måde er visionen at omdanne det tidligere industrikompleks til en engagerende, mangfoldig og inviterende del af den omgivende by.

Cebra deltog sammen med Elgaard Architecture og MASU Planning i Freja Ejendommes oprindelige parallelopdragskonkurrence i 2017. Således er den viste illustration fra den oprindelige parallelopdragskonkurrence, og den illustrerer et forslag til en transformation af den industrielle shedtagsbygning.

Relateret indhold