C.F. Møller og Effekt tegner ny maritim skole

Det ny Svendborg International Maritime Academy bliver fremtidens maritime uddannelsesinstitution på havnen i Svendborg. Læringshuset er tegnet af C.F. Møller Architects og Effekt.
Det nye Simac bliver godt 12.000 kvadratmeter. Visualisering: C.F. Møller & Effekt.
Det nye Simac bliver godt 12.000 kvadratmeter. Visualisering: C.F. Møller & Effekt.

SIMAC

  • Det ny Simac er tegnet af C.F. Møller Architects og Effekt med C.F. Møller Architects som totalrådgiver.
  • Byggeriet bliver på 12.500 m2 brutto og indeholder:
  • Fællesarealer på 1880 m2. Herunder Campustorvet, Open Learning Center og Student Service Area.
  • Undervisningsarealer på 6585 m2. Herunder undervisningslokaler i forskellige størrelser, to auditorier, en række forskellige laboratorier/værksteder samt simulatorcenter med virtuelle læringsmiljøer.
  • Administration på 320 m2 med kontorer og mødelokaler til ledelse og administration.
  • Teknisk service på 1215 m2. Herunder teknikrum, vaskerum, depoter og servicefaciliteter fordelt i bygningen.

Forslaget fra C.F. Møller Architects og Effekt er udpeget som endelig vinder af arkitektkonkurrencen til det nye Simac, Svendborg International Maritime Academy.

Dommerkomiteen kalder vinderforslaget et stærkt udgangspunkt for at etablere den nye uddannelsesbygning og for kommunens videre arbejde med udviklingen af Nordre Kaj.

– I dommerkomiteen har vi vurderet, at C.F. Møller Architects og Effekt har præsenteret en spændende og veldisponeret uddannelsesinstitution, der afspejler Simacs fokus og visioner om åbenhed og fleksibilitet. Det ny Simac vil fremstå som et fyrtårn på Nordre Kaj, og vinderprojektets fine fornemmelse for skala giver overgange til havnens øvrige store bygninger og åbne rum, siger bestyrelsesformand Frederik Ejlers, Smuc Fonden

Skolen skal stå klar i 2022. Visualisering: C.F. Møller & Effekt.
Skolen skal stå klar i 2022. Visualisering: C.F. Møller & Effekt.

Arkitektkonkurrencen er gennemført af Smuc Fonden (Fonden Svendborg Maritime Uddannelsescenter), der er stiftet med henblik på at eje, udvikle og bygge det ny Simac samt drive grund og bygninger i samarbejde med institutionen. Projektet er blandt andet muliggjort ved hjælp af en donation på 100 millioner kroner fra A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

Helhedsplan

I 2022 vil de nye bygninger stå klar til at uddanne fremtidens ledere til Det Blå Danmark og en række andre, innovative erhverv. Ud over Det ny Simac har vinderholdet også udarbejdet en helhedsplan for, hvordan en ny

bydel på Nordre Kaj – med boliger og erhverv – kan tage form. Inklusive et konkret forslag til en genåbning af Kobberbækken, hvilket både giver nye, bynære grønne områder og sikrer denne del af Svendborg mod fremtidens ekstreme nedbør.

Grønne og rekreative bymiljøer langs havnen er en del af helhedsplanen. Visualisering: C.F. Møller & Effekt.
Grønne og rekreative bymiljøer langs havnen er en del af helhedsplanen. Visualisering: C.F. Møller & Effekt.

– Det ny Simac er en hyldest til havnens særegne arkitektur og maritime miljø – et fleksibelt og moderne hus, der igennem åbne, rå og robuste omgivelser lægger op til samarbejde. Uddannelsesinstitutionen bliver en integreret del af byen og spiller sammen med de nye grønne og rekreative bymiljøer langs havnen, siger Julian Weyer, partner og arkitekt hos C.F. Møller Architects.

Sinus Lynge, partner og arkitekt hos Effekt, fortsætter:

– Det er visionen med Det ny Simac at styrke forbindelsen mellem byen, Nordre Kaj og havnen som helhed. Huset kan blive et vartegn for omdannelsen af Svendborg Havn og fungere som katalysator for både byliv, uddannelse og nye erhverv på havnen.

Visualisering: C.F. Møller & Effekt.
Visualisering: C.F. Møller & Effekt.

Relateret indhold