Den internationale organisation for idræts- og fritidsfaciliteter, IAKS, uddelte sammen med den Internationale Olympiske Komite, IOC, tirsdag årets internationale priser ved et stort anlagt awardshow i Køln.
Juryen motiverer bl.a. valget af Game Streetmekka Viborg med, at bygningen takler to af dagens aktuelle udfordringer: Bæredygtig genbrug af forladte, præfabrikerede industribygninger og skabelse af vedvarende social forandring gennem sport og kultur, ledet af unge mennesker. (Se hele motivationen i bilaget nederst).
Prisen er den vigtigste, internationale arkitekturpris for sports- og fritidsfaciliteter. Det var derfor tre meget glade prismodtagere, der tirsdag aften kunne gå på scenen det til store, årlige awardshow i den tyske by Køln.
En stolt chef for faciliteter og events i Game, Mikkel Selmar, sagde efter prisoverrækkelsen:
– I Game er vi enormt stolte over prisen. Både fordi den fokuserer på arkitekternes flotte løsninger i bygningens transformation fra udtjent industri til en levende idrætsfacilitet og på samme tid anerkender den sociale forskel, huset skaber, via de positive fællesskaber og aktiviteter, som det rummer.
Etableringen af GAME Streetmekka Viborg er støttet af Realdania, Lokale og Anlægsfonden, TrygFonden & Nordea-fonden.
Bevægelse og fællesskab
Også Viborg Kommunes borgmester, Ulrik Wilbek, er stolt af den internationale anerkendelse og fremhæver Game Streetmekka Viborg, som en både gennemtænkt og nytænkt facilitet, der understøtter flere af Viborg Byråds tværgående målsætninger. Det gælder f.eks. målsætninger om at højne borgernes fysiske, mentale og sociale sundhed og at give borgerne mulighed for at indgå i sunde fællesskaber.
– Dansk arkitektur og design er kendt i hele verden – også når det gælder sportsfaciliteter. Det er dejligt, at vi med Game i Viborg kan være med til at bære den fakkel videre med et bæredygtigt projekt – der involverer høj grad af genanvendelse og er langt billigere end et nybyggeri. Samtidig fremmer vi integration og samvær blandt unge, og vi når en målgruppe, som vi ikke normalt ser i foreningslivet. Med Game har vi fået et sted, der er indrettet på de unges præmisser – et sted, hvor de mødes om idrætsaktiviteter på tværs af social, kulturel og økonomisk baggrund. Det betyder, at vi både får flere unge i bevægelse og giver ensomme unge en mulighed for at blive en del af et fællesskab, siger Ulrik Wilbek.