Arkitekt-trio udvikler nyt område i Roskilde

Arkitektvirksomhederne Kullegaard, Svendborg Architects og Schønherr har vundet konkurrencen om udviklingen af nærområdet "Bifaldet" i den nye bydel Musicon i Roskilde.
- Musicons overordnede fokus på kunst, kultur og kreativitet skaber en spændende kontekst, der giver os rum til at tænke anderledes og mere dynamisk, siger partner og arkitekt i Kullegaard, Kasper Kullegaard.
- Musicons overordnede fokus på kunst, kultur og kreativitet skaber en spændende kontekst, der giver os rum til at tænke anderledes og mere dynamisk, siger partner og arkitekt i Kullegaard, Kasper Kullegaard.

Om projektet

  • Projekt: Musicon
  • Bygherre: KSE Ejendomme ApS
  • Etageareal: Etape 1: 4000 m2, etape 2: 3500 m2
  • Udførelsesperiode: Etape 1, 2017-2019 – Etape 2, ukendt

Bydelen Musicon i Roskilde bærer stadig præg af den betonindustri, der tidligere har fungeret i området. Der er dog allerede etableret en lang række midlertidige og blivende aktiviteter som danseteater, kunstnerværksteder og øvelokaler. Derudover er rockmuseet Ragnarok opført som et afgørende fundament for det kulturhistoriske liv, der skal være med til at udvikle området. Bydelen har et samlet areal på cirka 250.000 kvadratmeter.

Nu skal Kullegaard, Svendborg Architects og Schønherr udvikle nærområdet “Bifaldet” for bygherren KSE Ejendomme, hvor byrum, bevægelse og solforhold mellem bygningerne bliver nogle af fokuspunkterne. Det fortæller Kullegaard i en pressemeddelelse.

– Hele holdet er stolte over at være med til at udvikle området, som ligger på en rigtig spændende grund med mange muligheder. Musicons overordnede fokus på kunst, kultur og kreativitet skaber en spændende kontekst, der giver os rum til at tænke anderledes og mere dynamisk, lyder det fra partner og arkitekt i Kullegaard, Kasper Kullegaard.

Mangfoldige boliger

Konkurrencen omfatter fem punkthusbygninger i varierende højder på tre til seks etager, hvor solforhold har været centralt for bygningernes placering, udformning og højder. Det er med til at sikre, at boligerne og byrummene får så optimale forhold som muligt. Derudover er der også lagt vægt på, at boligerne forholder sig til livet i området samtidig med, at det respekterer beboernes privatliv.

Materialevalget har ifølge Kullegaard været en afgørende faktor, da det skal skabe forankring til hele bydelen og ikke kun til det enkelte projekt. Fokus har derfor været at finde den arkitektoniske balance mellem det flygtige og det eksisterende, som en slags median mellem det nye og det gamle.

Bygningerne udgøres primært af boliger, som henvender sig til et mangfoldigt og varieret publikum. Derudover er der i etape 2 af projektet planlagt flere åbne funktioner som butik og café samt et seniorbofællesskab med udadvendte aktiviteter og tilbud.

Strategisk samarbejde

Samarbejdet udspringer af et strategisk partnerskab mellem Kullegaard og Svendborg Architects, hvor målet er at skabe værdi både på den korte og den lange bane. I de konkrete projekter kan virksomhederne allerede fra de indledende tanker og idéer komplimentere hinandens styrker og kompetencer, hvilket fastholdes gennem hele processen til den endelige udførelse.

Målet er, at partnerskabet på længere sigt bidrager til udviklingen af begge organisationer, da viden og erfaringer deles på tværs til gavn internt såvel som eksternt.

Konkurrencen omfatter fem punkthusbygninger i varierende højder på tre til seks etager.
Konkurrencen omfatter fem punkthusbygninger i varierende højder på tre til seks etager.

Relateret indhold