Regeringen vil gøre ordning permanent – og trække ledige til faglærte uddannelser

Med finansloven for 2024 vil regeringen permanent gøre muligheden for at visse ledige kan opkvalificere sig på 110 % dagpengesats inden for bl.a. byggeriets uddannelse, hvor der mangler på arbejdskraft.
Man laying bricks
Man laying bricks

I andet halvår af 2023 har man midlertidigt genindført retten til at påbegynde en erhvervsuddannelse inden for byggefagene med mangel på arbejdskraft og modtage 110 % af sin hidtidige dagpengesats, hvis man er over 30 år og enten er ufaglært eller faglært med en forældet uddannelse.

På sit forslag til finanslov for 2024 prioriterer regeringen i alt ca. 230 mio. kroner i 2024 og ca. 300 mio. kroner årligt i de efterfølgende år til en permanentgørelse af ordningen.

– Vi skal have flere faglærte, så vi kan indfri vores ambitiøse mål for vores velfærdssamfund og den grønne omstilling. Derfor er det godt, at vi gør denne ordning permanent. Jeg er overbevist om, at den vil bidrage til, at flere ledige vil tage en faglært uddannelse, siger beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen og tilføjer:

Mod på den faglige vej

– Økonomien betyder selvfølgelig noget for den enkelte, og folk over 30 har typisk flere udgifter til bolig og familie. Med ordningen bidrager vi til, at flere ledige får mod til vælge at gå den faglærte vej.

Ifølge ministeren peger erfaringerne på, at ordningen bidrager til, at mange flere ledige påbegynder en erhvervsuddannelse inden for områder, hvor der er mangel på arbejdskraft:

Omkring 2.800 er påbegyndt et forløb på uddannelsesløft på 110 % i perioden fra 1. august 2020 til 31. december 2022.

Relateret indhold