Diversitets-projekt i millionklassen: Kemp & Lauritzen vil flytte branchen og sig selv

Sammen med CBS Executive Fonden og CBS starter teknikvirksomheden et treårigt forskningsprojekt, der skal belyse diversitet og inklusion i byggebranchen.
Kemp & Lauritzen tager nu nye midler i brug for at flytte virksomheden og medarbejdersammensætningen henimod større diversitet.
Kemp & Lauritzen tager nu nye midler i brug for at flytte virksomheden og medarbejdersammensætningen henimod større diversitet.

Tal fra Danmarks Statistik taler sit tydeligsprog:

Ni ud af ti medarbejdere i byggebranchen er mænd, og udviklingen har stået stille de seneste ti år.

Det er blandt andet på den baggrund, at Kemp & Lauritzen nu er gået sammen med CBS Executive Fonden og CBS (Copenhagen Business School) om et treårigt forskningsprojekt for netop at belyse diversitet og inklusion i byggebranchen.

Thomas Thorsøe, der er HR-direktør i Kemp & Lauritzen, fortæller, at det ikke alene er køn, der afspejler diversitet, men også seksuel orientering, religion, alder, etnisk oprindelse eller nationalitet:

– Det her er en stor udfordring for os i byggebranchen, hvor diversitet og inklusion ikke tidligere har været i fokus, hvilket er en skam. Masser af forskning viser, at diversitet giver mere produktivitet, skaber bedre resultater og øger arbejdsglæden hos medarbejderne.

I teknikvirksomheden er andelen af kvinder på 8,4 %.

Værktøjer og metoder til branchen og samfundet

Thomas Thorsøe oplyser, at projektet på sigt har til formål at øge rekrutteringsbasen for virksomheden, så den bredere afspejler samfundets sammensætning.

Og det er en ambition, der ifølge Sara Louise Muhr kan lykkes, hvis virksomheden formår at få afdækket især ledernes motivation for inkluderende ledelse.

Hun er professor i Diversitet & Ledelse på CBS, Institut for Organisation, Co-director for CBS Leadership Centre og står i spidsen for projektet:

– Vi forventer, at vores resultater forskningsmæssigt vil bidrage til en mere generel forståelse for, hvordan vi kan bryde med bias og diskrimination gennem ledelsesudvikling, frem for regelsæt.

– Og så er det vores forventning, at vi vil kunne bidrage med en række værktøjer og metoder, som byggebranchen og samfundet generelt vil kunne drage nytte af, i arbejdet med at sikre en mere inkluderende ledelse og mangfoldig medarbejdersammensætning, siger Sara Louise Muhr.

Relateret indhold