Byggeskilt-bøderne kommer

Selvom byggepladsen ligger på en mindre villavej, skal håndværkere stadig huske skiltningen.
Man kan roligt konstatere, at dette skilt ikke indeholder de nødvendige lovpligtige informationer. Arkivfoto: Colourbox.
Man kan roligt konstatere, at dette skilt ikke indeholder de nødvendige lovpligtige informationer. Arkivfoto: Colourbox.

Flere byggefirmaer er allerede blevet ramt af den forholdsvis nye regel for skiltning på byggepladser, der trådte i kraft 1. januar 2013, og det har nu fået Dansk Byggeri til at minde branchen om, at reglen skal overholdes.

Brancheorganisationen hæfter sig blandt andet ved, at foråret har indfundet sig, og det plejer at give mange boligejere lyst til at renovere huset. Det betyder, at håndværkerne rykker ind, og rundt omkring på villavejene opstår mange byggepladser.

Men selvom byggepladsen er lille, er det stadig vigtigt at huske skiltningen, så alle kan se, hvilke virksomheder, der deltager i byggeriet, understreger erhvervspolitisk konsulent i Dansk Byggeri, Lea Stentoft.

– Den eller de virksomheder, som udfører arbejdet på byggepladsen har ansvaret for, at skiltene er opsat korrekt og med de korrekte oplysninger. Man kan dog overveje at have et fælles skilt, hvis man er flere virksomheder på samme byggeplads, siger hun.

Flere undtagelser

Hvis man overtræder reglerne for skiltning på byggepladser, koster det en bøde på 5.000 kroner første gang.

– Vi ved godt, at det kan være frustrerende for nogle håndværksvirksomheder at skulle huske de mange regler med blandt andet skiltning og cvr-nummer på firmabilerne, men det er vigtigt at overholde lovgivningen. Desuden signalerer skiltet også, at man ikke medvirker til sort arbejde, hvilket er et godt signal at sende til kunderne, siger Lea Stentoft.

Der er dog opgaver, som er undtaget af reglen. Hvis entreprisen er på højst 50.000 kroner, eller arbejdet udføres i løbet af en arbejdsdag, behøver man ikke skiltning. Det gælder også for arbejde på offentlig grund, eller hvis arbejdet sker ved etagebyggeri i tætbebygget område, så skiltning ikke er mulig.

Dansk Byggeri har i samarbejde med Skat samlet spørgsmål og svar på de hyppigste spørgsmål. De kan læses på Dansk Byggeris hjemmeside, som du kan få adgang til ved at klikke her.

Relateret indhold