Entreprenørselskabet Pihl & Søn har været eller er totalentreprenør på megaprojekter som Nordhavns Nordø (samlet budget 1,5 mia. kr.*) samt de igangværende Carls Tårn i Carlsberg Byen (720 mio. kr.*) og Marmormolen i Københavns Nordhavn (900 mio. kr.*).
Nu ønsker selskabet at styrke sin position på det danske marked for mindre og mellemstore entrepriser yderligere. Baggrunden er nedgangen i boliginvesteringerne, der ifølge Dansk Industri faldt med 10,2 % i 2023.
Det har smittet af på første halvår af 2024 for store dele af bygge-og anlægsbranchen – og også for Pihl & Søn. Udviklingen har betydet større konkurrence om udbuddene og stiller samtidig større krav til entreprenørerne og deres tilpasningsevne, lyder det fra adm. direktør Frank Aarslew-Jensen.
Pihl om Nordø: ”Et af de mest komplicerede byggerier i København”
Han understreger, at selskabet fortsat vil gå efter at opføre de store prestigeprojekter. Fremadrettet vil selskabet dertil investere yderligere i markedet for de mindre og mellemstore entrepriser.
– Vi har stor erfaring med denne type entrepriser og ved, at vi har den nødvendige viden, agilitet og kompetencer til at realisere dem. Vi kigger ind i et konkurrencetungt marked for mindre projekter, men det er med viden om, at vi kan levere den høje kvalitet, som vi er kendt for på de store entrepriser, siger Frank Aarslew-Jensen.
Vil reducere branchens CO2-aftryk
Pihl & Søn har pålagt sig selv et samfundsansvar for selskabets eget men også for byggeriets indvirkning på samfund og miljø. Ansvaret gælder prestigeprojekterne såvel som de mindre og mellemstore projekter.
Bl.a. opfører koncernen netop nu friplejehjemmet Magdalene Mariehjemmet i Sorø, der er i gang med at blive DGNB-certificeret. Nye lejeboliger på Teglholmen Brygge har allerede opnået certificeringen.
Fra leje til eje: 17.000 kvm boligejendomme skifter hænder
– Vi opfatter os i høj grad som en samfundsaktør og en betroet samarbejdspartner, og så er det ikke tilstrækkeligt at arbejde med gode hensigter. Der skal konkret handling til, og derfor har vi udviklet en bæredygtighedsstrategi, der er definerende for de beslutninger, vi træffer. Overliggeren er, at vi skal bidrage til at reducere vores og branchens CO2-aftryk, siger Frank Aarslew-Jensen.
*Budgettallene, der er estimerede, kommer fra Byggefaktas SMART; en omfattende database, der leverer data om bygge- og anlægsprojekter i Danmark.