Den rådgivende ingeniørvirksomhed Artelia har netop offentliggjort årsregnskabet for 2023, som viser en nettoomsætning, der er steget til 1,1 mia. kroner fra 950 mio. kroner i 2022. Resultatet efter skat er også vokset til 48 mio. kroner fra 35,8 mio. kroner i 2022. Overskudsgraden er 5,6 % (6,1 % i 2022). Soliditetsgraden er 29,3 % (27,6 % i 2022).
Læs også: Nrep-profil bliver ny COO i Tetriis-koncernen
I 2023 gennemgik virksomheden desuden flere ændringer, herunder navneskift, udskiftning af CEO og udvidelse af direktionen:
– Vi står stærkt til at imødekomme de forskellige tendenser, vi ser i markedet, og den generelle efterspørgsel på mere bæredygtige løsninger, siger CEO Alex Fraenkel.
Godt match til komplekse projekter
Direktøren fremhæver rådgivning til medicinal-og biotekindustrien som et markedsområde i stor fremgang. Virksomhedens division for Pharma & Life Science er rundet 100 ansatte, og den store aktivitet giver samtidig opgaver til andre dele af forretningen.
Læs også: Arkitema satser på Island: Har allerede ordrer i bogen
En fællesnævner for de teknisk udfordrende projekter er, at BIM og digitalisering spiller en væsentlig rolle, fortæller Alex Fraenkel:
– Vi har længe haft skarpt fokus på dataudnyttelse og digitale værktøjer som løftestang for både kvalitet, bæredygtighed og samarbejde. Det er et rigtig godt match til de komplekse byggeprojekter, hvor designprocessen er både dynamisk og kræver et ekstra godt blik for detaljerne.
Kan vende udviklingen til en mulighed
En afgørende del af Artelias strategi er at fremme den grønne dagsorden gennem innovation, pionerprojekter og aktiv stillingtagen:
– Vi vil gerne gå forrest og bruge vores viden til at skabe nogle gode løsninger, der gavner både vores kunder og miljøet. Der er indiskutabelt brug for en omstilling af byggeriet, og det forpligter uanset hvad. Men vi mener også, at branchen kan vende udfordringen til en mulighed for et nyt grønt eksporteventyr, hvis vi stiller høje krav, der styrker innovationen, siger direktøren.
Læs også: GSV’s nye CFO skal mere end at få regnskabet til at stemme
På byggeriområdet i Danmark har virksomheden f.eks. bidraget til at vise, hvordan klimaaftrykket kan presses endnu længere ned med projekter som Livings Places Copenhagen, der er skabt i samarbejde med Velux, Effekt og Enemærke & Petersen.
Fjernvarme fylder i ordrebogen
Inden for energisektoren er det særligt den store udrulning af fjernvarme, der bidrager særdeles positivt til ordrebogen sammen med modernisering af elnettet.
Opgaverne inden for miljø og natur er samtidig blevet flere, og på infrastrukturområdet har virksomheden fortsat travlt med alt fra cykeltrafik til klimatilpasning.
Samarbejde på tværs af landegrænser
Virksomheden er den del af den verdensomspændende koncern Artelia Group med over 8.500 ansatte, hvilket giver mulighed for at trække på internationale kompetencer.
Koncernen har f.eks. ekspertise på områder som PtX, Carbon Capture, vedvarende energikilder og udbygning af kollektive transportsystemer som metro og jernbaner samt inden for vandbygning, herunder stormflodssikring og kystbeskyttelse, der også er aktuelt i en dansk kontekst.
Læs også: Officielt: Får ansvaret for 5 forretningsben i det nye Ahlsell Danmark
Samarbejdet på tværs af landegrænser er i fuld gang og ikke mindst i Norge, hvor virksomheden løser flere projekter sammen med Dr.techn Olav Olsen, der også er en del af den nordiske forretningsenhed i Artelia Group.
Artelia har mere end 1.200 medarbejdere fordelt på kontorer over hele landet.