De skal fuldende Frederiks Plads: “Kalder på ekstra opmærksomhed”

KPV Århus II har netop indgået aftale med entreprenørvirksomheden Raundahl & Moesby om sidste etape af Frederiks Plads i Aarhus, som bliver et ca. 27.000 m2 stort højhusbyggeri.
Højhusbyggeriet vil sammen med de eksisterende 4 bygninger danne rammen om en plads med et varieret grønt og mangfoldigt bymiljø.
Højhusbyggeriet vil sammen med de eksisterende 4 bygninger danne rammen om en plads med et varieret grønt og mangfoldigt bymiljø.

Raundahl & Moesby skal for KPV Århus II, der er en del af Jabo-koncernen, opføre et ca. 27.000 m2 stort højhusbyggeri i den centrale del af Aarhus.

Læs også: Kæmpe Skydome skal hylde lyset i gentænkt aarhusiansk bypark

Med en kombination af boliger og erhverv vil denne sidste etape indramme Frederiks Plads som et nyt supplement til byens pladser, fortæller direktør Philip Foss, KPV Århus II:

– Dette højhusprojekt kalder på ekstra opmærksomhed. Det er det sidste byggefelt på Frederiks Plads og afslutter dermed mere end 10 års arbejde for os, siger han og uddyber:

– Højhuset vil kunne ses fra mange steder i byen, og vi har derfor med dette byggeri et særligt ansvar over for beboerne på Frederiks Plads og byen som sådan.

Et stort behov for gode ideer

Højhuset vil rumme 222 private boliger, 16 almene boliger og 8 erhvervsenheder.

Projektet certificeres til DGNB Guld og bygger på en helhedsbetragtning, der indarbejder faktorer som social bæredygtighed, reducering af CO2-udledningen, det cirkulære byggeri og biodiversitet:

– Med dette næsten 100 m høje byggeri på en sokkelgrund har der været et stort behov for de gode ideer. Sammen med vores specialenhed Teknik og Design har vi, mens lokalplanarbejdet har stået på, arbejdet på at skabe størst mulig værdi for vores bygherre, og nu kan vi endelig sætte spaden i jorden, siger Carsten Raundahl, Raundahl & Moesby.

Læs også: Kendt byrumsarkitekt kritiserer nyt Aarhus-kvarter: Mere en hotelby end en rigtig by

Teamet bag byggeriet består af KPV Århus II, Raundahl & Moesby, C.F. Møller Architects, ABC Rådgivende Ingeniører, Frandsen & Søndergaard (bæredygtighedsrådgiver) og Ingeniør’ne (underrådgiver).

Relateret indhold