Stort vidensgab i MT Højgaard Holding – sender selskaber på skole i grønne omstilling

For at klæde sine medarbejdere bedre på til en fremtid, hvor byggebranchen skal udlede mindre CO2, bruge færre ressourcer og vælge de rigtige materialer har koncernen udviklet et kursus i bæredygtighed.
Første kursus løb af stablen i starten af september. Foto: MT Højgaard Holding.
Første kursus løb af stablen i starten af september. Foto: MT Højgaard Holding.

Med de mange stigende krav, der skal bidrage til den grønne omstilling, oplever mange medarbejdere, at det er svært at finde de rigtige løsninger i en kompleks virkelighed, hvor de forkerte valg kan få store konsekvenser.

Læs også: Rådet for Grøn Omstilling: “Debatten har kørt i mange år, men er i høj grad blevet ved snakken”

MT Højgaard-koncernen har derfor udviklet et fælles bæredygtighedskursus for hele koncernen:

– Der er et stort vidensgab i vores organisation. Nogle medarbejdere er frontløbere inden for grøn omstilling, mens andre lige er kommet ud af starthullerne, siger strategi- og bæredygtighedschef i MT Højgaard Holding, Trine Lyng Madsen og tilføjer:

– Nu deler vi vores viden mere systematisk, så alle medarbejdere kan handle i hverdagen og bidrage positivt til projekterne.

MT Højgaard Holding-koncernen har mere end 3.000 ansatte og har i første omgang tilbudt kurset til koncernens funktionærer. Foto: MT Højgaard Holding.
MT Højgaard Holding-koncernen har mere end 3.000 ansatte og har i første omgang tilbudt kurset til koncernens funktionærer. Foto: MT Højgaard Holding.

Nysgerrighed og videbegærlighed

Kurset er delt op i et grundforløb med introduktion til bæredygtighedsbegrebet og lovgivningen på området, mens et andet modul fokuserer på bæredygtighed i tilbud, markedsdialog og projektering. Et tredje modul har byggepladsen på dagsordenen:

– Vi har oplevet stor nysgerrighed og videbegærlighed på kurset, særligt omkring LCA-beregninger og materialernes betydning for CO2-udledningen. Men også hvordan vi kan påvirke projektet positivt i de tidlige faser, og hvorfor pointsystemet i DGNB er skruet sammen, som det er. Vi kan tydeligt mærke, at folk vil ud og gøre en forskel, siger Trine Lyng Madsen.

Læs også: Forskere: Stort, uudnyttet CO2-potentiale til mere byfortætning

MT Højgaard Holding-koncernen har mere end 3.000 ansatte og har i første omgang tilbudt kurset til koncernens funktionærer. Næste gang skal de timelønnede med ombord. Derefter er ambitionen at udbyde kurset årligt og inkludere det i introduktionsforløbet for alle nye medarbejdere.

Relateret indhold