Teknikentreprenør forventer røde tal vendt til sorte

GK Danmark A/S har med en ny direktør i spidsen vendt flere års underskud til et overskud og er klar med en vækstplan, hvor lønsomme projekter og nøje udvalgte kompetencer er i fokus.
Jørgen Christensen kom til som direktør i slutningen af 2017. Han glæder sig over sorte tal på bundlinien i GK Danmark A/S efter en årrække med røde tal.
Jørgen Christensen kom til som direktør i slutningen af 2017. Han glæder sig over sorte tal på bundlinien i GK Danmark A/S efter en årrække med røde tal.

GK Danmark A/S har været gennem nogle år med knubs i regnskaberne. Teknikentreprenøren hed tidligere Ventilationsgruppen og er i dag en del af den nordiske GK Gruppen AS med hovedkontor i Oslo,

I Danmark beskæftiger koncernen godt 200 medarbejdere, der årligt omsætter for godt 350 millioner kroner. Trods flere år med øget omsætning måtte en håndfuld projekter i 2016-2017 gennemføres med tab og nedskrivninger, ligesom en konkurs hos en hovedentreprenør samt aflyste eller forsinkede byggeprojekter trak de danske regnskaber i rødt.

Ny strategi i Danmark

GK-koncernen valgte derfor i slutningen af 2017 at hente Jørgen Leivsgard Christensen ind som ny adm. direktør. Med en fortid på topposter i NCC og Caverion kendte han markedet for tekniske installationer i store byggerier og satte en turnaround-plan i gang.

Inden længe offentliggøres GK Gruppens årsregnskab for 2018, og her vil GK Danmarks resultat igen vise sorte tal på bundlinjen.

– Efter et underskud på 52 millioner kroner i 2017 er der opnået et positivt driftsresultat på knap 5 millioner kroner i 2018 før en allokering på 4 millioner til gamle sager. Vi forventer et plus på mindst 6-7 millioner kroner i 2019, og det glæder mig utroligt meget, at udviklingen er vendt. De mange dygtige medarbejdere i GK skal have ros for at have givet den en skalle, så vi kan vise markedet, at vi med vores kompetencer kan gøre en forskel, når vi er med i et teknisk team i et projekt, siger Jørgen Christensen.

Bedre risikostyring

For at få stabiliseret forretningen og forvandle de røde tal til sorte, har Jørgen Christensen sammen med sit lederteam øget fokus på risikostyring og forbedring af de interne processer.

– Vækst på toplinjen er ofte et populært sigtepunkt i denne branche, men hvad nytter det, hvis virksomheden styrtbløder på bundlinjen? Hvis vi skal bidrage konstruktivt til et projekt og også være i markedet på den lange bane, så skal vi kunne have is i maven og tage de rigtige beslutninger undervejs. Det kræver en sund økonomi. Derfor har mit fokus siden tiltrædelsen været at skabe stabil lønsomhed i den danske forretning, og ikke blot jagte omsætning for omsætningens skyld, understreger Jørgen Christensen.

Ud over en nøje udvælgelse af de projekter, som GK Danmark ønsker at byde på, har Jørgen Christensen også strammet op på de kompetencer, som virksomheden selv skal levere i et projekt, og hvilke, der skal løses gennem dygtige underleverandører og samarbejdspartnere.

– Vi skal tidligere ind i et projekt, så vi i højere grad kan anvende vores rådgivningskompetencer end blot udføre det, som andre har udtænkt. Vores erfaring er, at der ved at tænke mere livscyklus ind i et projekt er store gevinster at hente, såvel i anlægsfasen som i drifts- og servicefasen, siger Jørgen Christensen.

Hvis vi skal bidrage konstruktivt til et projekt og også være i markedet på den lange bane, så skal vi kunne have is i maven og tage de rigtige beslutninger undervejs. Det kræver en sund økonomi.

Relateret indhold