En reduktion i CO2-udledningen på 60 procent.
Det påstår virksomheden Celsa Steel Service, at LM Byg har opnået ved at anvende førstnævnte virksomheds armeringsstål i byggeriet af Hvidovre Hospital. Besparelsen svarer til i alt 1500 tons, eller hvad 80 danskere udleder årligt. Og det bæredygtige element opstår på ryggen af genbrug. Stålet er nemlig produceret på værket Mo i Norge, som udelukkende er drevet CO2-neutral vandkraft. Samtidig kommer jernet fra metalskrot. Det sikrer en lavere CO2-udledning, forklarer Celsa Steel Service til glæde klimaet såvel som Greve-entreprenøren LM Byg.
– At vi scorer gode point på CO2 regnskabet er helt fantastisk, og i tråd med vores målsætning om at tænke bæredygtige materialer ind i vores løsning af opgaverne, siger Jesper Damkjær Nørrelund, projektleder i LM Byg A/S.
Sammen med muligheden for en digital bestilling, genbrugsarmering været en gevinst for virksomheden.
– Vores kombination af digital bestilling af armeringen med effektivt armeringstilbehør har optimeret armeringsprojektet betydeligt. Men det er også nødvendigt ikke mindst på grund af byggeriets størrelse, lyder det fra Jesper Nørrelund.
Til projektet bruges flere typer armering, herunder store mængder armeringsnet, “Klip og Buk” samt “Lagerjern” på op til 15 meter.
Byggeriet er på i alt fem etager samt tagdæk. Kælder og alle etagedæk er in-situ støbte, mens søjler og de fleste skillevægge er leveret og monteret som elementer. Samlet består byggeriet af cirka 40.000 kvadratmeter råhus.