Zarges på facebook med sikkerhed

Stige- og stilladsproducenten Zarges vil arbejdsulykkerne til livs. Derfor har Zarges skabt en ny Facebook-side, hvor producenten deler nyttig viden med håndværkere om sikkert arbejdsmiljø.
Siden 'Sikkert arbejdsmiljø'  skal sætte yderligrere fokus på sikkerhed og godt arbejdsmiljø i byggeriet.
Siden 'Sikkert arbejdsmiljø' skal sætte yderligrere fokus på sikkerhed og godt arbejdsmiljø i byggeriet.

Næsten 300 har allerede vendt tomlen opad for Zarges’ nye Facebook-side ved navn ‘Sikkert arbejdsmiljø’. Som navnet antyder, sætter stige- og stilladsproducenten fokus på det sikre arbejdsmiljø hos landets håndværkere, der til dagligt færdes i en branchen, som ifølge en rapport fra Arbejdsmiljørådet ligger nummer et over brancher med flest arbejdsulykker.

– Håndværkere i dag interesserer sig for sikkerhed og godt arbejdsmiljø. Men de mangler en lettilgængelig platform, hvor de kan finde den nødvendige viden og dele gode råd med hinanden. Derfor oprettede vi for nyligt Facebook-siden Sikkert arbejdsmiljø, fortæller Zarges-direktør Jan Fahlgren.

Tilgængelighed er afgørende

Hvert år anmeldes over 40.000 arbejdsulykker til Arbejdstilsynet. Og skal vi arbejdsulykkerne til livs, skal der mere fokus på sikkerheden på byggepladserne. Sådan lyder det fra Jan Fahlgren:

– De senere år er der kommet mere fokus på sikkerhed, men det går langsomt. Alt for langsomt! For at fremme udviklingen i en positiv retning har vi som producenter og grossister et ansvar for at gøre viden og sikre løsninger tilgængelige for håndværkerne, så de ved, hvordan de kan højne sikkerheden på byggepladsen. Rigtig mange danskere er på Facebook, og det er en oplagt kommunikationskanal, når man ønsker at møde kunderne i øjenhøjde. Det er let at dele indhold med kollegaer, hvilket er en vigtig del af det nye tiltag. Vi håber på en masse feedback fra kunderne, siger direktøren.

Investering i sikkerhed

En arbejdsulykke har ikke kun personlige konsekvenser for den medarbejder, det går ud over. Arbejdsulykker kan også have økonomiske konsekvenser for en virksomhed. En rapport fra BAT Kartellet viser, at en arbejdsulykke i bygge- og anlægsbranchen i gennemsnit koster en virksomhed 35.460 kr.

– En stige bliver ofte set, som en omkostning i budgettet. Men den bør anses som en investering, der kan være med til at forebygge arbejdsulykker og dermed mindske omkostninger som for eksempel medarbejdernes løn under sygefravær, forklarer Jan Fahlgren.

– For 35.460 kr. kan man få mange sikre stiger – også med det grønne ‘Godt arbejdsmiljø valg’-mærkat, der gør det let for håndværkere at vælge materiel, der sikrer et sundt og ergonomisk arbejdsmiljø. Det budskab håber vi, at vi kan trænge igennem med på den nye Facebook-side, så vi kan komme de mange arbejdsulykker til livs, slutter Jan Fahlgren.

Zarges inviterer alle til at byde ind med nyttig viden om sikkerhed på byggepladser på Facebook-siden ‘Sikkert arbejdsmiljø’, så vi sammen kan tage kampen op mod dårligt arbejdsmiljø.

Besøg Facebook-siden her.

De senere år er der kommet mere fokus på sikkerhed, men det går langsomt. Alt for langsomt!

Relateret indhold