Vi bruger for varmt vand i hanerne

Mange bruger varmere vand end de anbefalede 55 grader, som vandet i varmtvandsbeholderen bør have.
Mange har 65 grader eller mere i deres varmtvandsbeholder. Men det er ikke nødvendigt. Foto: Colourbox.
Mange har 65 grader eller mere i deres varmtvandsbeholder. Men det er ikke nødvendigt. Foto: Colourbox.

Op mod 1.500 kroner om året kan mange spare på varmeregningen blot ved at skrue en smule ned for det varme vand. Når bare temperaturen ligger på de anbefalede 55 grader, er der ikke risiko for, at der udvikler sig bakterier i drikkevandet.

– Mange steder oplever vi, at kunderne har 65 grader eller mere i deres varmtvandsbeholder. Vi anbefaler, at de nøjes med 55 grader. Andet er både dyrt og helt overflødigt. Ved denne temperatur behøver man ikke at være bange for bakterievækst, som for eksempel legionella, og man spilder ikke penge på energiregningen, fortæller projektleder i forsyningsselskabet HOFOR Jimmi Eiberg.

Vi anbefaler, at de nøjes med 55 grader. Andet er både dyrt og helt overflødigt.

Projektleder Jimmi Eiberg HOFOR

Nemt at tjekke

Om sommeren, når der er lukket for fjernvarmen, er det let at tjekke, om varmen er for højt skruet op i hanerne. Det eneste energiforbrug, der registreres på hjemmets varmemåler i disse måneder, er nemlig fra det varme vand til hanerne.

En hurtig måde at lave et tjek er ved at skrue helt op for det varme vand i hanen, der befinder sig længst væk fra varmeanlægget. Fyld et glas med vand og mål temperaturen med et stegetermometer. Er temperaturen over 50 grader i glasset, er vandet i anlægget for varmt.

Nogle gange kan der også være besparelser at hente ved at isolere vandrørene. Man kan nemlig let miste 1.000 kroner årligt, hvis rørene, som det varme vand skal løbe igennem, ikke er isolerede.

At efterisolere sine rør vil ifølge HOFOR ofte tjene sig selv ind, inden der er gået et år.

Relateret indhold