Unikke facadeløsninger med mursten til letbyggeri

Taasinge Elementer har indgået et samarbejde med Gamle Mursten Vægsystemer. Det giver byggebranchen helt nye muligheder for at anvende lette, præfabrikerede elementer og samtidig opnå facader med et tungt og muret look.
Det nye vægsystem består af præfabrikerede facadeelementer, der er påsat et tyndt snit af mursten, der skæres fra 11 centimeter til 2,5 centimeter. Pressefoto.
Det nye vægsystem består af præfabrikerede facadeelementer, der er påsat et tyndt snit af mursten, der skæres fra 11 centimeter til 2,5 centimeter. Pressefoto.

Tegl har traditionelt en stor plads i de danske arkitekters hjerte. Men det er normalt en dyr affære at sætte stilladser op og bruge murere for slet ikke at tale om at fremstille mursten i tegl. Med samarbejdet mellem Taasinge Elementer og Gamle Mursten Vægsystemer kan man nu vælge teglfacader som en billigere løsning, der samtidigt rummer alle de fordele, præfabrikerede træelementer giver. Det oplyser Taasinge Elementer i en pressemeddelelse.

Gamle Mursten Vægsystemer har fremstillet den robot, der udfører det nye vægsystem, og det betyder, at man nu kan opnå et klassisk tungt look med et helt let element. I praksis sker det ved at anvende præfabrikerede facadeelementer, som er påsat et tyndt snit af mursten, der skæres fra 11 centimeter til 2,5 centimeter. Det er der ifølge parterne flere fordele ved.

Mursten har en historie og en patina, som man bare ikke opnår med nye facadeelementer Det her er en helt unik måde at lave facade på.

Claus Juul Nielsen CEO, Gamle Mursten

For det første er det billigere, og man kan bygge næsten uanset vejrforholdene. Derudover er brugen af præfabrikerede moduler og elementer med til at skabe en bedre pris og et mere effektivt og fleksibelt byggeri. Endelig er der også en stor miljømæssig gevinst i det nye samarbejde. Ved at bruge de nye og lettere elementer kan man mindske sit CO2-udslip væsentligt, da man ikke bruger nær så mange mursten pr. byggeri. Og så slipper man også for at mure nye sokler, når man bruger præfabrikerede facadeelementer, da kravene ikke er så store til fundamentet ved et letbyggeri.

Samme fordele

– Vi kan nu tilbyde vores kunder og samarbejdspartnere endnu et produkt, der gør byggeri både nemmere, billigere og sundere. For de nye facadeelementer med mursten har de samme fordele for et godt indeklima som vores allerede eksisterende træelementer, blandt andet ved at mindske fugt, når man får lukket hurtigt af, siger Martin Tholstrup, salgschef ved Taasinge Elementer.

Den første ordre er allerede godt i gang med at blive produceret. Pladerne laves på Gamle Murstens fabrik i Svendborg og påsættes hos Taasinge Elementer, ligeledes Svendborg, hvorfra de leveres til kunden. Mulighederne er mange, når det gælder valget af facade – man vil sågar kunne genbruge mursten fra eksisterende byggeri, der skal rives ned, inden et nybyggeri påbegyndes.

– Mursten har en historie og en patina, som man bare ikke opnår med nye facadeelementer Det her er en helt unik måde at lave facade på, og det er et stort og spændende marked for os. Vi er helt sikre på, at vi har fundet den rette partner i Taasinge Elementer, som vi synes, vi passer rigtig godt sammen med, siger CEO Claus Juul Nielsen fra Gamle Mursten.

Relateret indhold