Om Green Building Council
- Green Building Council Denmark er en non-profit organisation, hvis formål er at fremme bæredygtighed i byggebranchen ved at arbejde mod et fælles dansk certificeringssystem (DGNB) til måling af bæredygtighed for såvel bygninger som byområder.
- Der er uddannet 400 konsulenter, der kan certificere efter DGNB. I efteråret 2015 måtte Green Building Council oprette et ekstra DGNB-hold, og der er fortsat stor efterspørgsel efter uddannelsen.
- Fondsmidler fra bl.a. Realdania har muliggjort tilpasning af DGNB kriterierne til danske forhold. Green Building Council Denmark har i dag 245 medlemmer.
Bæredygtighed i byggeriet er kommet for at blive. Det er ikke et spørgsmål, om byggebranchen går i en bæredygtig retning – det er et spørgsmål om hvordan.
Strømmen går i retning af, at DGNB bliver den toneangivende standard, så byggeriets virksomheder kan opbygge en ekspertise, der kan genbruges og skaleres op.
Vi vurderer, at markedet har taget DGNB bæredygtighedsklasserne til sig som fælles platform for bæredygtigt byggeri.
Direktør Mette Qvist Green Building Council
Over 50 kontorbyggerier, hospitaler, etageejendomme, rækkehuse og institutioner er siden 2012 blevet DGNB-certificerede eller er på vej til at blive det.
Hentet 400 gange
For at fremme udviklingen har Green Building Council, der står bag DGNB i Danmark, stillet flere af de detaljerede manualer bag DGNB frit til rådighed for alle.
Den første var manualen for kontorbyggeri – et digert værk, som er blevet downloadet over 400 gange i løbet af de sidste 11 måneder. Og for nylig er manualen for etageejendomme & rækkehuse blevet frigivet.
– Ved at stille viden og manualer frit til rådighed inviterer vi alle branchens aktører til at deltage, og det er afgørende for udbredelsen af bæredygtigt byggeri i Danmark. At dømme efter, hvor mange der allerede har hentet materialet, var det den helt rigtige beslutning at gøre DGNB til open source. Vi vurderer, at markedet har taget DGNB bæredygtighedsklasserne til sig som fælles platform for bæredygtigt byggeri, siger direktør i Green Building Council, Mette Qvist.
Hent manualer
Hos de almennyttige boligselskaber ser udviklings- & byggechef i Lejerbo, Mia Helvig Manghezi, offentliggørelsen af DGNB manualen som et vigtigt skridt for udvikling af fremtidens almene boliger i en bæredygtig retning.
– De økonomiske & miljømæssige kvaliteter i DGNB er velkendte og efter vores opfattelse skal fokus i fremtiden også være på at forbedre de bæredygtige sociale kvaliteter i almene bolig områder. Her er DGNB et værdifuldt værktøj som sætter mål på de sociale parametre, siger hun.