JELD-WEN opkøber Dooria

Verdensførende dør- og vinduesproducents opkøb giver større muligheder på skandinaviske nøglemarkeder.
JELD-WEN har opkøbt trædørsproducenten Dooria og indlemmet virksomheden i sin europæiske forretning. Foto: Kristian Troelsen.
JELD-WEN har opkøbt trædørsproducenten Dooria og indlemmet virksomheden i sin europæiske forretning. Foto: Kristian Troelsen.

JELD-WEN, verdens største producent af døre og vinduer har opkøbt virsomheden Dooria, der er en af de største producenter af trædøre i Norden og en førende leverandør af døre til bolig- og erhvervsejendomme på de svenske og norske markeder. Vilkårene for købet er ikke blevet offentliggjort. Det oplyser JELD-WEN i en pressemeddelelse.

Dooria, med hovedsæde i Oslo i Norge har tre fabrikker i Sverige og beskæftiger cirka 200 mennesker. Virksomheden tilbyder et komplet sortiment af døre, herunder indvendige, udvendige og håndlavede døre i en bred vifte af stilarter.

Opkøbet er i linje med vores målsætning om at vokse og udvide vores produktionskapacitet for døre og vinduer i Europa.

Kirk Hachigian Præsident og CEO, JELD-WEN

Den 68 år gamle virksomhed er ifølge JELD-WEN kendt for sin høje dørkvalitet, innovative design og mange valgmuligheder, og den bliver nu en del af JELD-WENs nordeuropæiske forretningsenhed, som har 17 salgs- og produktionsenheder i syv lande. Købet bidrager til JELD-WENs europæiske forretning, der har en omsætning på ca. 6,8 milliarder kroner.

– Opkøbet er i linje med vores målsætning om at vokse og udvide vores produktionskapacitet for døre og vinduer i Europa, siger Kirk Hachigian, præsident og CEO for JELD-WEN, og fortsætter:

– Vi byder Dooria velkommen i JELD-WEN-familien og ser frem til at hente synergier af vores sammenlægning og styrke vores kundeengagement i Skandinavien.

Relateret indhold