Det Foranderlige Hus
- Arkitekt: Henning Larsen Architects, GXN
- Ingeniør: Anders Christensen
- Entreprenør: Benée Huse
- Videnspartner: Statens Byggefor skningsinstitut AAU, Kebony, HTH, Ytong
- Bygherre: Realdania Byg
Det Foranderlige Hus i Nyborg er den danske vinder af Energy Globe Award 2015. Huset er tegnet af Henning Larsen Architects i samarbejde med GXN, og Energy Globe Awards’ jury kalder Det Foranderlige Hus et eksempel til efterfølgelse for byggeri i det 21. århundrede. Det skriver Henning Larsen Architects på sin hjemmeside.
Det Foranderlige Hus undersøger muligheden for CO2-besparelser ved at være fleksibelt i forhold til livets skiftende boligbehov, og i juryens evaluering fremhæves husets lange levetid på op til 150 år, der sikrer energibesparelser svarende til opførelsen af op til tre nye huse. Tilmed anerkendes huset for sit lave energiforbrug, som er 36 procent lavere end et standard enfamilieshus.
Henning Larsen Architects’ vinderprojekt demonstrerer, hvordan en fleksibel og smidig tilgang til livscyklussen i et moderne familiehus kan spare på CO2-udledningen og hjælpe til at afbøde klimaforandringerne.
Cosima Steiner Advantage Austria
Afbøder klimaforandringer
Energy Globe Award er et østrigsk initiativ, der siden 1999 har arbejdet for at øge verdensbefolkningens bevidsthed om nødvendigheden af en grøn omstilling. Hvert år hyldes de projekter fra hele verden, der er best practice-eksempler på miljømæssig bæredygtighed, og der er valgt et vinderprojekt i 177 forskellige lande og altså også i Danmark.
– Energieffektive bygninger spiller en central rolle i vores arbejde for en grønnere og renere fremtid. Henning Larsen Architects’ vinderprojekt demonstrerer, hvordan en fleksibel og smidig tilgang til livscyklussen i et moderne familiehus kan spare på CO2-udledningen og hjælpe til at afbøde klimaforandringerne, udtaler Cosima Steiner fra Advantage Austria, Energy Globe Awards’ samarbejdspartner.
Det Foranderlige Hus er en del af Realdania Bygs udviklingsprojekt MiniCO2 Husene, hvor i alt seks parcelhuse belyser forskellige aspekter af ressourceforbrug og CO2-udledning i både husholdning og byggeri.