Entreprenør halverer projekteringstiden for 98 boliger

Daglige møder via webcam har skåret projekteringen af 98 familieboliger i Ørestaden ned til seks uger.
Projekteringsforløbet er meget kort for byggesagen i Ørestaden takket være daglige webcammøder mellem rådgivere og entreprenør. Illustration: Mangor & Nagel.
Projekteringsforløbet er meget kort for byggesagen i Ørestaden takket være daglige webcammøder mellem rådgivere og entreprenør. Illustration: Mangor & Nagel.

CG Jensen opfører 98 nye familieboliger på i alt 9.498 kvadratmeter i Ørestaden tæt ved Vestamagers Metro. Projekteringstiden er blevet skåret ned til seks uger takket være daglige web­cam-møder mellem entreprenør og rådgivere.

– Jeg har 17 personer i fire rådgiverteams, som sidder fire forskellige steder, og vi ville bruge lang tid på at køre rundt for at mødes. Så der er muligheder for at spare masser af tid, hvis man kan fjerne transporttiden, og det har vi gjort ved at holde møder over webcam. Det fungerer upåklageligt, og det er lykkedes at halvere projekteringstiden, siger projektchef ved CG Jensen, Jens Emil Hansen.

Jeg har prøvet at deltage i mødet fra min iPad, mens jeg var midt inde i København, og en af rådgiverne har prøvet at deltage fra sin telefon, mens han kørte på motorvejen.

Jens Emil Hansen{break}Projektchef, CG Jensen

Forud for de daglige møder forbereder hvert team sig på det korte webcammøde, og en af fordelene ved den arbejdsproces er, at mailkorrespondancerne samtidig er blevet skåret ned til et minimum.

– Når vi ved, at vi skal tale sammen hver dag, er der ingen grund til at sende mails og hele tiden sende bolden om en bestemt problematik videre. Inden webcammødet har det enkelte team forberedt sig, og når mødet så går i gang, går det rigtig hurtigt at få truffet de rigtige beslutninger, siger Jens Emil Hansen og fortsætter:

– Det er rart at kunne se hinanden i øjnene og i modsætning til et telefonmøde, så har vi her muligheden for at vise hinanden ting. Vi kan pege på tegninger, hvis der er noget, vi ikke forstår. Og så er det enormt fleksibelt. Jeg har prøvet at deltage i mødet fra min iPad, mens jeg var midt inde i København, og en af rådgiverne har prøvet at deltage fra sin telefon, mens han kørte på motorvejen.

Foruden muligheden for at kunne se de andre mødedeltagere, kan alle også dele indholdet af deres computerskærm med de andre, hvis det er nødvendigt, så man kan vise de andre mødedeltagere detaljer fra dokumenter, tegninger og lignende.

De fleste får altaner

De 98 boliger, der skal opføres i Ørestaden, er beliggende i den midterste vestlige del af byggefelt 8 med bebyggelsen orienteret mod kanalen. De fleste af lejlighederne får altaner mod kanalen. Mod gaden vil boligerne i stueplan være hævet over terræn, hvilket skaber mere privatliv for beboerne, og mod gården vil der være niveaufri adgang til private terrasser i det fælles gårdrum. Til bebyggelsen udføres også et fællesrum beliggende i stueetagen med kontakt til Pladsen “Ønskebrønden”, så man let kan komme til det som besøgende.

Facaderne udføres i tegl med mørke, blådæmpede nuancer, vinduer udføres i træ/alu, der spiller godt sammen med de grå toner i murværket og giver kontrast til de mørke farver. Altanerne vil fremstå lette i deres udtryk og i kontrast til det tunge murværk. Værn udføres i galvaniseret stål, der hænger sammen med vinduernes farve.

Der er i bygeriet lagt stor vægt på en vurdering af alle materialernes livscyklus med fokus på genanvendelighed. Ligeledes bruges der kun materialer, som sikrer bedst muligt indeklima.

Relateret indhold