Nye tage til nye tider

Contour er et alternativ til et traditionelt tagpaptag til beboelseshuse, mens Kviktag er en gør det selv-løsning til alt fra pavilloner til legehuse.
Contour er en tagløsning, hvor der er skabt en skyggeeffekt. Foto: Icopal.
Contour er en tagløsning, hvor der er skabt en skyggeeffekt. Foto: Icopal.

Efter at et minimalistisk udtryk har domineret i en årrække, er der i branchen nu en trend, hvor stadig flere forbrugere og arkitekter bruger tagfladen visuelt og funktionsmæssigt til andet og mere end blot at være klimaskærm.

Det er vurderingen hos Flemming Adolfsen, salgsdirektør i Icopal.

– Derfor har vi i Icopal investeret al vores viden om tagpap og brugen af overfladeskifer i udviklingen af to helt nye tagprodukter, Contour og Kviktag, som imødekommer tidens ønsker.

Contour- løsningen har indbygget en skyggevirkning i tagfladen, som giver mindelser om en løsning med tolags listedækning, hvor tagfladen er brudt af lodrette forhøjninger.

– Contour er målrettet de forbrugere, der ellers ville have valgt en normal tagpapløsning. Med Contour får man for en lille merpris mulighed for at give tagfladen et ekstra løft ved at vælge en helt ny og unik tagløsning, siger salgsdirektøren.

Samme visuelle udtryk

Brian Jørgensen, indehaver af Rap Tag i Holbæk, har en god mavefornemmelse, når det gælder afsætningsmulighederne for Contour.

– Det er dejligt at se, at der stadigvæk bliver udviklet nye tagløsninger, som man ikke har set før, siger han og fortsætter:

– Contour er en ny spændende tagløsning, som på grund af skyggeeffekten har et lidt mere eksklusivt udtryk end almindeligt tagpap. Det er et friskt pust til branchen og et stærkt supplement til vores eksisterende produktpalette. Jeg tror, at Contour vil være interessant for dem, der ønsker en nyskabende og anderledes tagløsning.

Nyt tag på pavillonen

Kviktag er endnu en ny tagløsning fra Icopal. Den er målrettet gør det selv-folket og velegnet til mange forskellige mindre byggeprojekter i haven – fra pavillonen over legehuset til brændeskuret. Også her er der arbejdet med overfladen.

– Vi har lagt et mønster ned i overfladeskiferen, som giver et smukt spil og en helt anden oplevelse af taget, end hvis fladen var dækket af almindelig tagpap. Løsningen er også helt oplagt til præfabrikerede gæstehytter, som typisk bliver leveret med en underpap af tvivlsom kvalitet, hvor der skal lægges tagpap ovenpå. Vi har været ret spændte på vores to nye produkter, men begge har fået en meget positiv respons under Byggeri ’16, og det fortæller mig, at vi har fat i noget rigtig, siger Flemming Adolfsen.

Kviktag er målrettet gør det selv-folket og velegnet til mange forskellige mindre byggeprojekter i haven. Foto: Icopal.
Kviktag er målrettet gør det selv-folket og velegnet til mange forskellige mindre byggeprojekter i haven. Foto: Icopal.

Relateret indhold