Produktet der strider mod sund fornuft

Inddækninger med Wakaflex fra Sabetoflex kan klare mere end andre på markedet, mener den danske virksomhed.
Inddækningsproduktet Wakaflex er blyfrit og er selvvulkaniserende. Foto: Kim Ebbesen.
Inddækningsproduktet Wakaflex er blyfrit og er selvvulkaniserende. Foto: Kim Ebbesen.

I Danmark har det siden 2002 været forbudt at anvende bly ved inddækninger. Netop samme år udviklede Per Poulsen efter flere år i VVS-branchen sine første blyfrie inddækningsløsninger, og det skabte grundlaget for hans virksomhed Sabetoflex ApS. Løsningerne finder i dag anvendelse ved inddækninger til skorstene, ventilationsrør, ovenlysvinduer, aftrækskanaler mv.

Produkterne er skabt til at være både miljørigtige og holdbare, og desuden skal de være nemme at montere for fagmanden. Under Byggeri ’16 udstillede Sabetoflex flere af sine produkter, og her kunne branchefolk på syn for sagen, hvis de i forvejen ikke var overbevist eller ikke kendte produkternes egenskaber.

Hvis Sabetoflex ikke får klokkerne til at ringe, så gør produktnavnet Wakaflex måske. Wakaflex inddækningerne er selvvulkaniserende, hvilket fjerner behovet hos den udførende for at tænke på lim ved samlinger mellem Wakaflexstykker. Materialet har en strækkeevne på op til 60 procent og kan formes med hænderne.

Også i vådt vejr

I kobling med produktserien montagelim behøver montøren heller ikke tænke på vejrudsigten.

– Almindeligvis kan en montør ikke arbejde på et vådt tag. Med vores montagelim kan der limes direkte på tagpap og selv på våde tage. Det fjerner en masse spildtid og usikkerhed, når hullet i taget er lavet, og der mangler inddækning, siger Ernst Poulsen, salgskonsulent hos Sabetoflex.

Samtidig er der et forbedret sikkerhedsmoment.

– Ved at der ikke skal arbejde med en brænder, fjerner man risikoen for, at taget kan blive antændt. Vi stoler på vores lim. Man kan endda påføre den, så der skabes et modløb for regnvand. Det strider mod almindelig sund fornuft, men vi garanterer for produktets egenskaber, siger Ernst Poulsen.

Inddækningerne fra Sabetoflex har en godkendt brandmodstandevne.

Montagelimen slutter ifølge leverandøren helt tæt. Faktisk så tæt at der godt må dannes modløb for regnvand. Foto: Kim Ebbesen.
Montagelimen slutter ifølge leverandøren helt tæt. Faktisk så tæt at der godt må dannes modløb for regnvand. Foto: Kim Ebbesen.

Relateret indhold