Fremtidens Rådhus i Høje Taastrup skal kickstarte udviklingen af den nye bydel Høje Taastrup C – et byudviklingsprojekt, der forvandler Høje Taastrup ved at etablere et nyt centrum.
– Vi er utroligt glade for at have vundet konkurrencen om et nyt, spændende og ikonisk pejlemærke og samlingspunkt, der skal binde Høje Taastrup sammen. Vi glæder os til at komme i gang med opgaven og ser meget frem til at arbejde med et visionært byggeri, der understøtter kommunens ønske om et inviterende og levende rådhus henvendt til borgere, medarbejdere og samarbejdspartnere, fortæller Søren Mølbak, som er partner og arkitekt i PLH Arkitekter.
Synligt varetegn
Rådhuset placeres som et tårn og tydeligt varetegn midt i det grønne strøg i Høje Taastrup C’s nye bypark mellem City 2 og den fremtidige by.
Terrasse, soldæk og opholdssteder omkranser huset i førstesals højde i et plateau, der trækker parken op omkring bygningen via fire trapper. Trapperne er udformet som aktivitetstrapper, der indbyder til leg og diverse aktiviteter.
Ni etager
Rådhuset opføres i ni etager. På de to nederste etager er de borgerrettede funktioner placeret. I stueetagen ligger ankomst, jobcenter, registrering og en stor del af husets mødelokaler.
En trappe leder fra atriummet op til første salen, hvor kantinen og mødecenter er placeret. Fra første salen er der adgang til det omkransende plateau udført som en terrasse omkring bygningen med udsigt over parken.
De resterende seks etager indeholder arbejdsområder, der er organiseret omkring til samlende atrium, der er hjertet af bygningen.
På niende etage er byrådssal, møde- og undervisningslokaler samt udsigtsloungen placeret. Fra etagen er der adgang til det offentligt tilgængelige taglandskab, hvor Høje Taastrups borgere kan samles til arrangementer og nyde udsigten over byen – også udenfor almindelig åbningstid.
