Lego går med LEED til ny campus i Billund

Lego Campus har opnået LEED Guld-certificering, bl.a. på grund af opsamling af regnvand, lavt energiforbrug, genanvendelse af 1000 ton byggeaffald og brug af særlige gipsfiberplader, som sparede 650.000 kg emissioner i byggefasen.
1000 ton byggeaffald blev genanvendt under opførelsen af den 54.000 m2 store Lego Campus, der er designet til at inspirere til innovation og kreativitet for omkring 2.000 medarbejdere. Foto: Adam Mørk
1000 ton byggeaffald blev genanvendt under opførelsen af den 54.000 m2 store Lego Campus, der er designet til at inspirere til innovation og kreativitet for omkring 2.000 medarbejdere. Foto: Adam Mørk

Lego Campus

  • – Campus består af otte bygninger, der er koblet sammen for at skabe en enkel, kontinuerlig og legende arbejdsplads for Legos 2000 ansatte, baseret på koncernens værdier og innovative kultur.
  • – De lyse og fleksible kontorlokaler ligger i en stor park, der er åben for offentligheden, og de samles omkring et spektakulært atrium med funktioner og farver inspireret af Legos produkter.
  • – De individuelle bygninger forholder sig til de omkringliggende omgivelser som byen Billund og øvrige Lego-faciliteter.
  • – Ensartethed er bevidst undgået til fordel for mangfoldighed og legende overraskelser, for at afspejle de mange muligheder, som leg med de farverige klodser repræsenterer.
  • Bygherre: Kirkbi
  • Omfang: 52000 m²
  • Entreprenør: K.G. Hansen & Sønner
  • Ingeniør: Niras
  • Arkitekt: C.F. Møller Architects
  • Landskab: C.F. Møller Architects

Efter fem års byggeri kunne Lego-koncernen tirsdag fejre den officielle åbning af den topmoderne Lego Campus i hovedkvarteret i Billund. Den 54.000 kvadratmeter store bygning er tegnet af C.F. Møller Architects og bliver en innovativ arbejdsplads for ca. 2000 medarbejdere og et hjem væk fra hjemmet for alle Lego-koncernens medarbejdere over hele verden.

Arkitekt og partner i C.F. Møller Architects, Klaus Toustrup, udtaler:

– Det er med stor stolthed, at vi nu kan indvie Lego Campus, et projekt, der er blevet skabt i et tillidsfuldt og inspirerende samarbejde, hvor alle parter har fokuseret på at skabe en unik, levende og bæredygtig kontorbygning fyldt med overraskelser og leg, der understøtter samarbejde, kreativitet og koncentration. Arkitekturen er tænkt som en miniby, der består af huse, der danner indre gader, pladser og gårde, hvor arbejdspladser, kvarterer og aktivitetsområder smelter sammen med det omgivende landskab af grønne tagflader, terrasser og haver. Vi ser frem til at se Lego Campus beboet og videreudviklet af Lego-medarbejdere.

En bæredygtig arbejdsplads

Bæredygtighed har været centralt i designet af det nye Campus. Bygningen har opnået LEED-certificering på guldniveau og er en kontorbygning af høj kvalitet med lavt energiforbrug, der til dels leveres af solpaneler installeret på taget af det nærliggende parkeringshus.

Derudover indeholder Campus også:

– Specielle gipsfiberplader – som sparede 650.000 kg emissioner i byggefasen

– Sedum-planter på tagflader, der opsamler regnvand, der vander de omkringliggende grønne områder

– Affald fra arbejdspladsen sorteres i 10 forskellige kategorier

– Under byggeriet blev 1000 tons byggeaffald genanvendt

– Fleksible og åbne arbejdspladser med “grønne” skillevægge af planter og plantekasser

– Alle udendørs møbler er fremstillet af i alt 5000 kg kasserede Lego klodser.

– Fokus på biodiversitet med et væld af oprindelige planter, træer og naturlige miljøer plantet for at støtte det lokale dyreliv.

Læs mere under billedet…

Der er lagt op til farverige og innovative arbejdsdage i Lego Campus. Ensartethed er bevidst undgået til fordel for mangfoldighed og legende overraskelser. Foto: Adam Mørk
Der er lagt op til farverige og innovative arbejdsdage i Lego Campus. Ensartethed er bevidst undgået til fordel for mangfoldighed og legende overraskelser. Foto: Adam Mørk

Udviklet i tæt samarbejde med medarbejderne

Den nye campus afspejler koncernens værdier fantasi, sjov, kreativitet, omsorg,æring og kvalitet og er designet som et legende, inkluderende og samarbejdsorienteret miljø, der gør det muligt for medarbejderne at udvikle de bedste legeoplevelser for børn over hele verden.

En vigtig del af Lego Campus er ‘People House’, et koncept udviklet i tæt samarbejde med medarbejderne, der giver alle kolleger mulighed for at netværke og lege i og efter arbejdstiden. De første tanker om People House blev udviklet tilbage i 2014. People House er blot en af de mange funktioner på tværs af bygningen, der skaber et mere fleksibelt miljø for arbejde og leg og afspejler den hybride måde at arbejde på, der findes i hele koncernen.

People House er skabt som et sted for afslapning, inspiration og genopladning og har mange forskellige faciliteter, blandt andet et topmoderne fitnessområde, kreative værksteder, et ‘homestay’ for besøgende medarbejdere, en biograf, udendørs park og aktivitetszoner, køkken til fælles madlavning og netværk og en sundhedsklinik. Medarbejdernes familier er også velkomne til at benytte faciliteterne.

Niels B. Christiansen, administrerende direktør i Lego Group, siger:

– Det er et stort øjeblik at se vores nye Campus officielt åbent efter mange års planlægning og byggeri. Mange kolleger har bidraget til at forme en arbejdsplads, der afspejler vores værdier og indbyder til leg og kreativitet, ikke kun for vores medarbejdere i Billund, men for alle vores Lego-kolleger over hele verden, der regelmæssigt kommer på besøg. Vores mission er at inspirere børn, så det er vigtigt, at vi skaber en levende, legende arbejdsplads, der gør det muligt for medarbejderne at levere inspirerende oplevelser for børn.

Den nye campus åbnede officielt den 5. april for alle Lego-kolleger og deres familier. Lego-koncernen fejrer sit 90-års jubilæum i år og er vokset fra et lille snedkerværksted til et brand, der findes i mere end 130 lande verden over.

Relateret indhold