– Tildelingen af disse rammeaftaler er et stort skridt fremad for Niras. Metroselskabet er en ny kunde for os, mens vi har en del erfaring med at arbejde for Hovedstadens Letbane fra Ring 3 projektet, fortæller direktør for Infrastruktur i Niras, Carsten Heine Lund. Og han tilføjer:
– Vi er både stolte og ydmyge over nu at være med helt oppe i superligaen, når det kommer til store infrastrukturprojekter i Hovedstaden.
Opgaverne under rammeaftalerne kan blandt andet omfatte rådgivning i forbindelse med udvikling af nye metro- og/eller letbanestrækninger, projekteringsopgaver samt vedligeholdelse af eksisterende anlæg. Fagområderne omhandler blandt andet tunneler, geoteknik, linjeføring, elektriske og mekaniske installationer, stationer, jernbane sikkerhed, kørende materiel, kørestrøm og miljøforhold.
Kulminationen på flere års indsats
Særligt for tunnelteamet i Niras er rammeaftalerne et foreløbigt højdepunkt på den udviklingsrejse man har været på de sidste 5 år.
– Vi fik vores første egentlige tunnelprojekt med Damhusledningen, og lige siden har vi arbejdet på at opbygge vores kompetencer på området gennem en række andre tunnelprojekter til skybrudssikring som eksempelvis Kalvebod skybrudstunnel og en tilsvarende tunnel i Malmø. Og nu står vi et sted, hvor vi er fuldt ud i stand til at klare de helt store tunnelprojekter, udtaler Christoffer Truelsen, Vice President for tunnelområdet i Niras.
Kompetent tunnelteam
Han understreger, at Niras ved at opruste de seneste år inden for tunnelområdet, nu står endnu bedre rustet fremover.
– Vi er lykkes med at ansætte en række internationale eksperter, så vi nu har et særdeles stærkt og kompetent tunnelteam, der kan løse projekter i den helt store skala, forklarer han.
Af kommende opgaver, der potentielt skal løses under rammeaftalerne, kan nævens forlængelse af metroen i Nordhavn og en ny metro til Lynetteholmen.