I TBB2021.171 havde en totalentreprenør ikke fulgt bygherres beskrivelse af opbygningen af et hal-gulv, der skulle bruges til dans. Som konsekvens skulle hele gulvet lægges om.
Afgørelsen illustrerer, at det er vigtigt at have anvendelsesformålet for øje, og at totalentreprenøren ikke bare kan afvige fra det, bygherre udtrykkeligt har bedt om uden at sikre sig særlig aftale herom.
En efterskole med særligt tilbud inden for teater og dans ville opføre en ny teatersal i forlængelse af en eksisterende hal. Efterskolen havde udtrykkeligt ønsket en scenegulvopbygning svarende til et an-det teaters; to lag krydsfinerplader, hvoraf det øverste skulle være uden fer og not. Gulvet skulle kunne holde til tungt udstyr og derfor være stabilt og holdbart, og samtidig bidrage til akustikken. Det var også vigtigt for efterskolen, at tungt udstyr kunne rulles uden niveauforskel mellem de to haller via en kommende forbindende foyer.
Valget faldt på en totalentreprenør med mange års erfaring med opbygning af haller til bl.a. sport og fritid. Alt arbejde på pladsen blev udført af en underentreprenør, og i stedet for det aftalte, blev der lagt spånplader i det nederste lag, hvilket først blev opdaget af efterskolen efter afleveringen. Det viste sig også, at der var et fald mod den nyopførte hal og en niveauforskel på 11 cm.
Voldgiftsretten fandt, at den udførte gulvkonstruktion var svagere og havde kortere levetid end den aftalte løsning. Totalentreprenøren havde ikke haft ret til at vælge et materiale, som må anses for dårligere egnet til formålet end det specificerede. Som konsekvens havde efterskolen krav på fuld omlægning.
Der blev lagt vægt på, at der var øget risiko for, at skruerne i overgulvet, der går ned i spånpladerne, ville arbejde sig op af gulvet, og at gulvet skulle anvendes til dans.