Klogt og grønt boligforlig

Landsbyggefondens midler bruges på en klog måde, mener DI Byg.
Branchedirektør Elly Kjems Hove, DI Byg. Foto: Hans Søndergård/DI.
Branchedirektør Elly Kjems Hove, DI Byg. Foto: Hans Søndergård/DI.

Der opnås hele tre ting med boligforliget. Der bliver skabt arbejde til mange inden for byggeriet de kommende år. Vi får flere energieffektive og grønne boliger, og vi får brugt pengene i Landsbyggefonden på en klog måde. Den kø af renoveringsmodne boliger, som over de seneste år er blevet længere og længere i Landsbyggefonden, vil blive afskaffet over de næste to år.

Aftalen bliver indgået på det helt rigtige tidspunkt. Det er netop nu i forlængelse af coronakrisen, at der er behov for en hjælpende hånd til byggeriet. Samtidig bliver der sat skub i de grønne investeringer og i brugen af digitale løsninger. Det sidste vil skabe en styrket byggesektor i fremtiden.

Køen i landsbyggefonden omfatter 453 projekter. De er fordelt over hele landet og er meget forskellige i omfang.

– Vi er især glade for det grønne fokus i boligforliget. Investeringer i energieffektiviseringer, udskiftning af oliefyr og klimatilpasning er med til at ruste bygningsmassen til fremtiden. Med et styrket fokus på brug af digitale redskaber og data, er mange af vores ønsker opfyldt, siger Elly Kjems Hove.

Omkring en million danskere bor i alment byggeri. Det kan være på plejehjem, i studieboliger, lejligheder og rækkehuse. Mange boliger er opført fra 1945 til 1959, og der er et stort behov for, at de bliver moderniseret og energirenoveret – til glæde for beboerne og klimaet.

Relateret indhold