Skills
- DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. Omkring 300 unge fra mere end 40 forskellige fag er med som deltagere, og de kæmper inden for de forskellige områder om at blive landets bedste. Konkurrencen arrangeres af nonprofit organisationen Skills Denmark i samarbejde med kommuner, regioner og erhvervsskolerne. Skills Denmark arbejder for at fremme erhvervsuddannelserne image og øge interessen for at søge ind på håndværkeruddannelser.
Der rift om blikkenslagerne og murerne, når vandhanen er utæt eller nye fliser i badeværelset skal sættes op. Det samme gælder en lang række faglærte i industrien. Faglært arbejdskraft er en mangelvare på det danske arbejdsmarked, og presset på branchen ser ud til at stige yderligere i fremtiden.
I København oplever man også udfordringer med for få unge i den retning. Her har man i flere år arbejdet på at udbrede kendskabet til erhvervsuddannelserne blandt byens unge, og til næste år skal Københavns Kommune i samarbejde med Region Hovedstaden og erhvervsskolerne være vært for DM i Skills, som rykker ind i Bella Center 16.-18. januar.
– Det er vores mål at komme rundt i alle landsdele fra år til år, men som DM i Skills er vokset, kan det være en udfordring at finde haller med tilstrækkeligt plads til så mange konkurrencefag og så stort et publikum. Med en placering i Bella Center 2020 føler vi os helt trygge ved rammerne, for vi var der sidst i 2015, og vi husker, at det netop er her, vi har sat vores publikumsrekord med over 68.000 besøgende, siger Jesper Juul Sørensen, formand for SkillsDenmark.
– I København har vi sat målrettet ind for at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse efter folkeskolen. Derfor bliver det en vigtig begivenhed for København at være vært for DM i Skills. Det giver Københavns unge en unik mulighed for at få endnu bedre indblik i de spændende udfordringer og stærke fagligheder, der findes i håndværksfagene, siger Frank Jensen (S), overborgmester i København.
Københavns Kommune har med budget 2019 sat penge af til, at alle elever på en hel årgang i de næste fire år kommer igennem et virksomhedsforløb for eksempel på byggepladser og i virksomheder for at få inspiration til at vælge en faglært eller teknisk uddannelse.