Lone Bendorff
- 45 år fra Hvidesande
- Bor i Egå med to børn
- Uddannet Cand.Jur ved Aarhus Universitet og Kings College
- Har været i C.F. Møller siden 2015.
- Lone har tidligere besiddet topposter i Vestas.
- Hendes første job som jurist var i Gorrissen Federspiel, der er en af landets største advokatfirmaer.
AARHUS: Lone Bendorff er 45 år. Hun bor i Egå, har to børn og parafraserer Don Quixote naturligt i samtaler. Og så er hun den nyudnævnte direktør for C.F. Møller, der med sit udgangspunkt i Aarhus har sat sit præg på byggerier i Danmark, Tyskland, Sverige og England for at nævne nogle af stederne.
I snart 100 år har C.F. Møller – først legemliggjort af manden bag navnet, siden af de 350 ansatte – drevet og udviklet virksomheden, og mange af de linjer, der er blevet lagt, skal fastholdes. Der er som bekendt ingen grund til at reparere noget, der ikke er i stykker.
– I vidt omfang tager jeg linjerne med. Der er sunde ting at bygge på, og vi har en stærk medarbejderbase og en sund virksomhedskultur. Vi plejer at sige, at et godt projekt er skruet sammen af arkitektur, proces og økonomi – det vil jeg have fokus på, at vi holder fast i, siger Lone Bendorff til Dagens Byggeri.
Men arkitekturprojekter i dag er mere end bare byggeri – også for Lone Bendorff.
Brænder for en bedre verden
Har man blot et perifert forhold til arkitekt- og byggebranchen i disse år, kan man ikke undgå at støde på ord som bæredygtighed, miljørigtig og klimavenligt. For nogen er det trættende floskler, men for Lone Bendorff er det en oprigtig prioritet.
– C.F. Møller har et motto. To improve life for people and planet. De byggerier, vi laver, skal være et godt sted for mennesker at være, men vores måde at bygge dem på skal også gøre mindst mulig skade på den jord, vi lever på, siger Lone Bendorff.
Idéerne om bæredygtigheden har fulgt Lone Bendorff igennem store dele af hendes karriere. Hun har en fortid som chef for den juridiske afdeling i Vestas, men det var ikke muligheden for topposter, der trak hende fra barndomshjemmet i Hvidesande og ind i de C.F. Møller-tegnede universitetsbygninger i Aarhus.
Læserne findes endnu
Fra Lone Bendorff var ung, vidste hun, at hun ville læse på universitetet. Hun holdt af at læse, så hun gik med tanker om fag som historie og engelsk. Hendes vestjyske snusfornuft bød hende dog at tage en uddannelse, hvor jobsikkerheden var bedre.
Derfor endte hun på jurastudiet, der ledte hende til advokatfirmaet Gorrissen Federspiel, der ledte hende til Vestas, der sendte hende rundt i blandt andet Asien, før hun landede i Randers. Ved lidt af en tilfældighed endte hun så i C.F. Møller, da der var noget familielogistik, der skulle gå op.
Og det passer hende fint. Hun er blevet glad for virksomheden.
– C.F. Møller er en gammel dame, der gør mange ting rigtigt. Det er en af de ting, jeg holder af ved virksomheden. Den dame skal forholde sig til den virkelighed, hun er i. Det siger jeg ikke, at man ikke har gjort, men verden forandrer sig, og det skal vi forholde os til, siger Lone Bendorff og uddyber:
– Det skal vi forholde os til, og der tror jeg, jeg er god til at være med til at styre skibet. Vi skal forhåbentligt sejle med vinden det meste af tiden, men en gang imellem skal vi også krydse op i den, siger Lone Bendorff.
C.F. Møllers fremtid
Lone Bendorff overtager tronen fra Klaus Toustrup, der har arbejdet i arkitektvirksomheden de sidste tyve år. Han vil fortsat være en del af direktionen, hvor han skal arbejde med at skaffe nye projekter til C.F. Møller, ligesom han også skal være med til at løse de opgaver, han trækker i land.
Men hvor står C.F. Møller om fem år? Lone Bendorff håber på en sund forretning, der følger med i udviklingen indenfor bæredygtighed, og som arbejder internationalt med en lokal forankring.
Hendes umiddelbare svar på spørgsmålet er dog blot ét enkelt ord.
– Fast.