Medlemsrekord fejres med fest

Green Building Council Denmark har optaget medlem nummer 300.
Direktør Mette Qvist, Green Building Council Denmark og adm. direktør Teddy Brandt Kierkegaard, Falk-Rønne & Kierkegaard.
Direktør Mette Qvist, Green Building Council Denmark og adm. direktør Teddy Brandt Kierkegaard, Falk-Rønne & Kierkegaard.

Medlemsforeningen Green Building Council Denmark blev stiftet i 2010, og da organisationen etablerede sit sekretariat i marts 2012, var der 100 medlemmer. De seneste seks år har foreningen fokuseret på vidensopbygning om bæredygtighed i den danske byggesektor samt accelereret udviklingen af DGNB-bæredygtighedscertificeringen.

Den indsats har ført til en stigende tilslutning. På generalforsamlingen i maj kunne direktør Mette Qvist derfor byde Falk-Rønne & Kierkegaard Ejendomsudvikling velkommen som medlem nr. 300.

Det nye medlem ønsker at styrke relationen til foreningen for at få know how og vidensdeling.

– En forudsætning for bæredygtig udvikling i byggesektoren er vidensdeling og innovation i tværfaglige klynger. Green Building Council Denmark tilbyder netop dette, og det er derfor vi har valgt at melde os ind. Vi er faktisk en smule flove over at blive medlem nr. 300. Vi burde have været blandt grundlæggerne af en organisation, der arbejder for at fremme så vigtig en dagsorden for vores bygninger og samfund. Vi gør os umage, med alle vore projekter, og DGNB har værktøjerne til at sikre, at både vi og vore arkitekt- & rådgiver teams tilsikrer, at bæredygtighed er tænkt ind i alle hjørner og processer i vore projekter. Der er fokus på selv de mindste detaljer, der gør en forskel i slutproduktet, siger direktør Teddy Brandt Kierkegaard.

600 DGNB-konsulenter

Den stigende opbakning til Green Building Councils arbejde for bæredygtig udvikling understøttes også af det faktum, at organisationen siden opstarten har uddannet 600 DGNB-konsulenter.

Pipelinen af tilmeldte projekter i Danmark viser, at antallet DGNB-certificerede bygninger går fra 47 projekter i juni 2018 til 90 i december 2018. Det momentum indikerer, at markedet er i bevægelse.

– Vi oplever afgjort en stigende interesse for vores arbejde især fra bygherrer så som kommuner. Men organisationer som Home, Living Homes, Lintrup & Norgart og NREP har også valgt at støtte initiativet. Det ser jeg som en klar indikator for, at bæredygtigt byggeri bliver opfattet som præmissen for fremtidens forretningsgrundlag, og at ejendomsinvestorer, typisk med en kortere tidshorisont, nu også erkender det forretningsmæssige potentia-le i bæredygtighedscertificerede ejendomme, siger foreningens direktør Mette Qvist.

Fremtidens mål

Organisationen har netop udarbejdet strategi for de kommende fem år, og Mette Qvist løfter lidt af sløret for den strategiske retning for væksten.

– I Tyskland har store industrivirksomheder valgt at blive medlem i vores søsterorganisation, fordi de anerkender deres bygningers ansvar i en transformerende bæredygtig omstilling af samfundet. Denne udvikling skal vi sammen med vores medlemmer skubbe i gang i Danmark, siger direktøren.

Green Building Council Denmark fejrer medlemsmilepælen med en fest sidst i oktober.

Relateret indhold