Konference sætter bæredygtige byer på dagsordenen

Green Building Council Denmark holder en halv dags konference om bæredygtige byområder i samarbejde med MiljøForum Fyn.
Foto: eugeniu/Pixabay
Foto: eugeniu/Pixabay

Green Building Council Denmark

  • Green Building Council Denmark (DK-GBC) er en non-profit medlemsorganisation, der arbejder for at fremme bæredygtighed i bygninger og det bebyggede miljø i Danmark.
  • DK-GBC er et netværk af aktører, som ønsker radikalt at forbedre bæredygtigheden af det byggede miljø i Danmark.
  • DK-GBC har over 270 medlemmer, er spænder bredt over virksomheder, organisationer og personer.

Et af de 17 verdensmål, som alle FN’s lande er gået sammen om, er at skabe bæredygtige byer inden 2030. Selv om det, som det ser ud nu, har lange udsigter, så sætter Green Building Council Denmark og MiljøForum Fyn spot på emnet den 5. april.

I 2015 vedtog FN 17 verdensmål, der indeholder 169 delmål for en bæredygtig udvikling. Målene skulle helst nåes inden 2030, men for at det skal kunne lade sig gøre, skal der noget af en indsats til.

Det skriver Building Green Council Denmark og MiljøForum Fyn i en pressemeddelelse.

Green Building Council Denmark og Miljøforum Fyn indbyder derfor til halvdagskonference torsdag den 5. april om den

danske ordning for udvikling og vurdering af bæredygtige byområder, DGNB, der er et redskab i forhold til at adressere verdensmålene.

Emnerne på konferencen er blandt andet, hvad man skal være opmærksom på, når det kommer til planlægning og projektering af en lokalplan, et område eller en bydel.

På konferencen er der bl.a. indlæg om Nordhavnen i København, der som det eneste byudviklingsområde i Danmark har opnået den højeste certificering – platin – i bæredygtighed inden for DGNB.

Grønne transportformer, udnyttelse af regnvand og krav om miljørigtige byggerier er bare nogle af de ting, som har givet Nordhavnen sin bæredygtige profil.

Den danske bæredygtighedsordning for byggeri og byudvikling, DGNB, viser, på en sammenlignelig og anerkendt måde, de positive virkninger et byområde kan have på miljø, økonomi og samfund.

Relateret indhold