Udviklings- og entreprenørselskabet CASA A/S bliver ved med at tjene penge. Årsregnskabet for 2016 er netop offentliggjort, og det viser et resultat før skat på 84 millioner kroner mod 86,7 millioner i 2015. Det oplyser CASA i en pressemeddelelse.
På omsætningssiden blev 2016 et rekordår. Således øgede CASA i 2016 omsætningen til cirka 1,4 milliarder kroner mod cirka 1,1 milliarder i 2015. Det positive resultat er naturligvis noget, der glæder stifter og administrerende direktør Michael Mortensen.
– Vi har siden 2012 haft en gennemsnitlig årlig vækst på 47 procent og er nu etableret blandt de største byggevirksomheder i Danmark. Vi har hovedsæde i Horsens, men mere end halvdelen af vores omsætning ligger i vores afdeling i København. Lige nu opfører vi mere end 100.000 kvadratmeter boliger i Hovedstadsområdet, siger han.
30 procent flere medarbejdere
CASA oplyser, at flere af deres boligprojekter i København afspejler tendensen til at omdanne industrikvarterer og udvikle nye områder til moderne, eftertragtede boligkvarterer. Det gælder både i Københavns Nordhavn og på Strandlodsvej på Amager, hvor CASA selv har udviklet og opfører mere end 500 boliger. I Ørestaden bygger CASA udlejnings- og ejerboliger for både private og institutionelle investorer, og på de kunstige øer Engholmene på Enghave Brygge er CASA i fuld gang med opførelsen af luksusboliger til flere hundrede beboere.
Som følge af omsætningsvæksten er CASAs medarbejderstab i 2016 vokset med mere end 30 procent, og selskabet har i dag mere end 120 medarbejdere, der primært beskæftiger sig med projektudvikling og byggeledelse. Selve produktionen af selskabets byggerier sker via underentreprenører.
– Det er helt afgørende, at vi har dygtige folk til at lede og styre CASAs mange projekter, og vi har stor fokus på rekruttering og udvikling af vores medarbejdere. De er vores største aktiv, og derfor blev alle CASAs fastansatte i 2016 tilbudt medejerskab af virksomheden via et medarbejderaktieprogram. Jeg er enormt glad for, at mere end to tredjedele valgte at tage imod tilbuddet, siger Michael Mortensen.