Sund bundlinje er en forudsætning for at bygge bæredygtigt

Bæredygtighed handler ikke kun om miljø. Også social ansvarlighed og sorte tal på bundlinjen er vigtige parametre for at lykkes med at bygge bæredygtigt.
Det er ifølge Logik & Co. afgørende, at man har en sund bundlinje, hvis man gerne vil bygge bæredygtigt. Foto: Logik & Co.
Det er ifølge Logik & Co. afgørende, at man har en sund bundlinje, hvis man gerne vil bygge bæredygtigt. Foto: Logik & Co.

– Hvis du ikke har en bæredygtig bundlinje, kan det være lige meget med de gode visioner. Man er nødt til at have tjek på økonomien og have en bæredygtig bundlinje, hvis man vil bygge bæredygtigt.

Så klar er beskeden fra Balder Johansen som er daglig leder i entreprenørvirksomheden Logik & Co.

Virksomhedens tilgang til bæredygtighed indbragte den i 2015 prisen Det Bæredygtige Element, som tildeles firmaer, ildsjæle, produkter eller projekter, der har medvirket til at fremme bæredygtighed i byggeriet.

Tre parametre

Udover at renovere og bygge sunde, gode boliger og bymiljøer, så der forbruges mindst muligt af jordens begrænsede ressourcer, så handler bæredygtighed for Logik & Co. også om at have en sund økonomi og at være socialt ansvarlig. For eksempel bør en bæredygtig tankegang ikke kun gælde lokalt. Den skal også gavne de store dele af jordens befolkning, der er med til at betale for vores velfærd og velstand.

– Det er selvfølgelig udfordrende. Det er ikke en dans på roser. Men vi er lykkedes i alle de 15 år, vi har eksisteret, med ikke at lave underskud – også gennem en krise i byggebranchen. Så man kan, hvis man vil, siger Balder Johansen.

Hvilke fordele der er ved at være miljømæssigt, socialt og økonomisk bæredygtig , fortæller Balder Johansen mere om på konferencen ‘Fremtidens bæredygtige byggeri – vi skal videre’, der afholdes af Byggecentrum den 30. august i Middelfart. Her får deltagerne et overblik over nyeste forskning, værktøjer og metoder samt forretningsmuligheder i et hastigt voksende marked. Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt er årets hovedtaler ved konferencen.

Relateret indhold