Skat skal skabe vækst – ikke hæmme den

Nyt skatteudspil fra Dansk Erhverv peger på, at skatterne i Danmark hæmmer væksten og lægger en dæmper på beskæftigelsen.
Dansk Erhverv er klar med et skatteudspil, som de mener, både er præget af enkelhed, forudsigelighed og vil det styrke den danske konkurrenceevne. Foto: Colourbox.
Dansk Erhverv er klar med et skatteudspil, som de mener, både er præget af enkelhed, forudsigelighed og vil det styrke den danske konkurrenceevne. Foto: Colourbox.

Dansk Erhverv har præsenteret et skatteudspil, der ifølge eget udsagn både skal være præget af enkelhed, forudsigelighed og styrke den danske konkurrenceevne.

Erhvervsorganisationen understreger, at alle skal svare deres skatter og afgifter, men at reglerne er for uigennemskuelige:

– Omfanget af skatter og afgifter er så stort, at det har begrænset vores samlede velstand. Hvis man gennemfører vores skattepolitiske forslag, og sænker skatten, vil det løfte velstanden for hele samfundet og skabe i tusindvis af nye arbejdspladser, siger direktør Christian T. Ingemann.

17 ekstra arbejdspladser

Skatteforslaget, der indeholder der 13 konkrete initiativer, vil, hvis de alle gennemføres, ifølge Dansk Erhverv løfte Danmarks økonomiske velstand med 34,5 milliarder kroner. Det svarer til, hvad der i 2014 blev afsat til SU og overførselsindkomster på finansloven.

Tallet stammer fra den uafhængige DREAM-gruppe, og beregningerne viser også, at beskæftigelsen i Danmark netto stiger med knap 17.000 fuldtidsstillinger:

– Det skyldes, at beskæftigelsen i den offentlige sektor vil falde som følge af reduktionen i det offentlige forbrug, mens beskæftigelen i det private vil stige endnu mere, blandt andet som følge af et øget incitament til at arbejde, og at der foretages øgede investeringer. Skattepolitikken er blevet glemt på Christiansborg. Danmark har behov for, at nogen tør stille sig op og komme med en ambitiøs skatteplan for den kommende regeringsperiode, som kan sætte gang i væksten og skabe nogle arbejdspladser. Derfor gør vi nu selv forsøget, siger Christian T. Ingemann.

Relateret indhold