ACT Architects udvælger projekter med omhu – har fordoblet resultatet i 2023

Københavnertegnestuen ACT Architects er med dobbelt op på resultatet kommet godt ud af sit andet leveår. Tegnestuen har flere markante projekter i pipelinen for de kommende år.
Udover at være stifter og CEO i ACT Architects, er Mikkel Westfall også medejer af landets første biobaserede byggemarked, Havnens Hænder, som han har købt 20 % af.
Udover at være stifter og CEO i ACT Architects, er Mikkel Westfall også medejer af landets første biobaserede byggemarked, Havnens Hænder, som han har købt 20 % af.

Efter bare to års eksistens kan den danske tegnestue ACT Architects nu præsentere et årsregnskab for 2023 med en bruttofortjeneste på over 14,7 mio. kr. samt et resultat før skat på 3,2 mio. kr. Det er mere end en fordobling i forhold til 2022, hvor resultatet var på 1,5 mio. kr.

Og det er ikke kun det økonomiske fundament, der er styrket. I 2023 har ACT Architects, der blev stiftet i 2022 under navnet clementwestfall, skiftet navn, udvidet ejerkredsen og ledelsesgruppen samt styrket holdet af medarbejdere – bl.a. i en ny afdeling for Interior Design og Space Planning.

Founding partner og CEO, Mikkel Westfall, udtaler:

– Vi er vokset, og vi har udviklet os, mens vi har bevaret den stærke forankring i vores værdier og vores DNA. Vores værdier er grundlaget for vores resultater, både rent forretningsmæssigt og i de projekter vi tager del i, og derfor er faglighed, disciplin, æstetik og kvalitet fortsat de vigtigste rettesnore i de projekter, vi bidrager til, så vi kan skabe hensynsfuld arkitektur med mening – og som vi kan være stolte af.

ACT Architects består i dag af 22 medarbejdere inklusive ejerkredsen bag; Mikkel Westfall, Nina Clement, Lene Foder og Natasja Cornelius. De startede året som en af fem finalister til Arkitektforeningens pris Årets Arne 2024, hvor ACT- og Sweco Architects’ transformation af Rød Lagerbygning i Carlsberg Byen var nomineret. Her måtte teamet bag dog se sig besejret af pihlmann for House 14a.

Opførelsen af de 141 lejligheder, som ACT Architets har tegnet for AG Gruppen på Cordozasvinget i Solrød Strand, forventes at gå i gang til november. Visualisering: ACT Architects
Opførelsen af de 141 lejligheder, som ACT Architets har tegnet for AG Gruppen på Cordozasvinget i Solrød Strand, forventes at gå i gang til november. Visualisering: ACT Architects

Det ændrer dog ikke på, at tegnestuen i 2024 arbejder med at fortsætte en kontrolleret vækst med udvalgte projekter på tegnebrættet.

Læs også: Biobaseret byggemarked får endnu mere medvind

– Vi tillader os fortsat at være selektive med opgaver, fordi det gør det muligt for os at være nære i projekterne. Det, tror vi på, er en stor styrke: Det er vores daglige handlinger, der definerer os som tegnestue, og ved at være tilgængelige i det daglige arbejde kan vi sikre høj kvalitet gennem en nær relation samarbejdspartnerne imellem, siger Mikkel Westfall.

Fuld fart fremad

Et opslag i Byggefaktas SMART-database viser, at ACT Architects arkitektur pt. er ved at blive til virkelighed i Maias Vænge i Ballerup, hvor Lægernes Pensionskasse og AG Gruppen opfører 100 lejeboliger; i Nærheden ved Hedehusene, hvor FB Gruppen lader 7 rækkehuse og 132 lejligheder opføre i Søkvarteret, og i Lautrupsgade på Østerbro i København, hvor tegnestuen har tegnet stregerne til ombygning af et 10.000 kvm kontordomicil.

Senere på året sættes gang i opførelsen af 240 private og almene på Agerkær og Ruskær i Rødovre, samt 141 lejligheder på Cordozasvinget i Solrød Strand. Begge projekter har AG Gruppen som bygherre.

Relateret indhold