118 almene boliger i Ørestad har fokus på fællesskabet

På Asger Jorns Allé i Ørestad Syd skal Generationernes Byhus inspirere og give værdi til beboerne gennem fællesskaber i et hus, som netop er designet til at fremme møder mellem mennesker.
By & Havn er optaget af at understøtte udvikling af fællesskabsorienterede boliger og projekter, som netop i disse år vokser frem i Ørestad, heriblandt bofællesskaberne UN17 Village, Grønne Eng og Kanalgården.
By & Havn er optaget af at understøtte udvikling af fællesskabsorienterede boliger og projekter, som netop i disse år vokser frem i Ørestad, heriblandt bofællesskaberne UN17 Village, Grønne Eng og Kanalgården.

Inden længe begynder opførelsen af Generationernes Byhus, som består af 118 almene boliger på Asger Jorns Allé i Ørestad Syd.

Målet er, at mennesker på tværs af generationer skal inspirere og give værdi til hinanden gennem fællesskaber i et hus, som er designet til at fremme møder mellem mennesker.

Læs også: Top10: Mest læste artikler i februar

Stueetagen indrettes således til fællesarealer for beboerne, men også til aktiviteter, som åbner sig og rækker ud mod det lokale liv i området.

KAB har solgt tre af de store erhvervslokaler i stueetagen til Cufadan Ejendomme, der vil indrette lokalerne så fleksibelt som muligt, så de bliver attraktive for restauranter og cafeer.

Læs også: 60.000 m2 børnehospital: “Har ramt os alle lige i hjertekulen”

– Det glæder mig, at der nu opføres flere almene boliger med fokus på gode fællesskaber i Ørestad. I By & Havn er vi optaget af at skabe rammerne for flere boliger på tværs af alder og økonomi gennem opførelse af blandede boligtyper med forskellige ejerformer samt salg af byggeretter til almene boligselskaber, fortæller adm. direktør i By & Havn, Anne Skovbro.

Midlertidige byrum skal kickstarte byliv

På baggrund af ønsker fra beboerne er der i Ørestad Syd etableret flere midlertidige byrum, og her var ønskerne bl.a. mere beplantning, flere opholds- og mødesteder, streetfood og detailhandel samt mere tryghedsskabende belysning, kunst og elementer til leg.

– Det giver rigtig god mening at skabe midlertidige byrum, der kan være med til at kickstarte byliv og skabe grobund for fremtidige fællesskaber, inden de permanente byrum kommer, siger projektleder i By & Havn, Jane Mortensen.

Læs også: Nu bliver det nemmere at søge om byggetilladelse

– Samtidig er det også her, vi kan afprøve forskellige løsninger og få den nødvendige feedback fra de lokale beboere, så vi kan have en konstruktiv dialog om de projekter, vi iværksætter. Vi tager gode ideer, ønsker og tilbagemeldinger med videre i planlægningen af de permanente byrum og sætter stor pris på, at beboere og virksomheder i vores områder engagerer sig i deres bydel, tilføjer hun.

Bygherre er KAB / Boligforeningen 3B, mens Enemærke & Petersen er totalentreprenør på Generationernes Byhus, som forventes at stå færdigt i 2026.

Relateret indhold