Håndværkerne får travlt – 250.000 boligejere vil bruge genindført fradrag

Næsten hver femte boligejer har planer om at gøre brug af håndværkerfradraget i 2025 – flest til udskiftning af vinduer, mens installation af dræn er mindre populært trods de voldsommere regnmængder.
En mand med arbejdshandsker måler et vindue.
2025 ser ud til at blive endnu et travlt år for mange håndværkere. Foto: Gettyimages.

Ved årsskifter er Håndværkerfradraget blevet genindført, og det betyder, at danskerne frem til 2027 kan søge om at få del i puljen på 300 mio. kroner målrettet “grøn istandsættelse af hjemmet eller fritidsboligen” ifm. f.eks. energibesparende forbedringer, energiforsyning og klimasikring.

Læs også

Håndværkerfradraget vender tilbage – stor glæde hos DI og SMVdanmark

Og det har flere boligejere planer om at benytte sig af, viser en ny spørgeundersøgelse foretaget af analysevirksomheden YouGov for ejendomsmæglerkæden Home.

Næsten hver femte boligejer – 19 % – svarer her, at de har planer om at gøre brug af håndværkerfradraget i 2025 til forbedringer på deres ejerbolig. Ca. 42 % svarer ’måske’ i undersøgelsen blandt 1.070 boligejere:

Det vil sige, at 250.000 boliger har udsigt til et løft i det nye år, når man spørger ejerne, mens andre 530.000 ejere af landets ca. 1,3 millioner ejerboliger er i overvejelse.

Læs også

Håndværkerfradrag? Nu? Seriøst?

Med fradraget kan boligejere trække udgifter på op til 8.600 kroner fra i skat næste år. Fradraget kan kun bruges på arbejdsløn, ikke materialer. Ægtefæller og samlevende har hvert sit fradrag uanset hvem af dem, der har betalt regningen.

Undersøgelsen viser, at 28 % af boligejere vil bruge det nye håndværkerfradrag til udskiftning af vinduer/ruder, 22 % på isolering af ydervægge og 18 % vil bruge det på udskiftning af yderdøre eller terrassedøre.

Læs også

Udvider tilskudspulje: Tusindvis af ekstra energiopgaver venter håndværkerne i 2025

Arbejde på varmeanlæg – som f.eks. varmepumper, fjernvarmeunits, el-vandvarmere – kommer ind på 4. pladsen, og trods voldsommere regnmængder kommer installation eller forbedring af afløbsinstallationer eller dræn – f.eks. kloak, dræn, regnvandsfaskiner, højvandslukkere – ind som nr. 5.

17 % har svaret ’ved ikke’ i undersøgelsen.

Relateret indhold