Udsigtstårn åbner op til storslået natur på kanten af København

Et nyt udsigtstårn i Ørestad Syd er blevet indviet og giver københavnerne lettere adgang til Naturpark Amager.
To mennesker går mod det oplyste udkigstårn.
Det nye udsigtstårn, som ligger i umiddelbar forlængelse af Asger Jorns Allé og Vestamager Metrostation, er med til at gøre naturen tilgængelig for flere københavnere. Foto: By & Havn.

Det er allerede et vartegn for Naturpark Amager, og nu er udsigtstårnet ved Asger Jorns Allé i Ørestad Syd åbnet for københavnere, der fra øverste etage har udsigt over Kalvebod Fælleds store vidder til Pinseskoven i syd og Fasanskoven mod vest, mens den mellemste etage giver udsigt ind over Ørestads skyline.

Læs også

Flere af Danmarks allerstørste arkitekter skal skabe Nordhavns nye park

Udsigtstårnet fungerer som en tydelig port til det storslåede naturområde lige på kanten af Ørestad og København og er støtte af Nordea-fonden, Friluftsrådet og By & Havn som en central del af et stort udviklingsprogram for Naturpark Amager.

– Vi er glade for, at københavnerne nu får mulighed for at bruge det nye, flotte udsigtstårn. Beliggenheden her på kanten af byen er helt utrolig smukt og udgør endnu et godt argument for at tage på tur til Naturpark Amager og opleve det skønne område, siger adm. direktør i By & Havn, Anne Skovbro.

Det er visionen, at Naturpark Amager skal opleves som ét sammenhængende område med vild natur, der forbinder den tætte by med naturens åbne vidder, skove og kystlandskaber. Foto: By & Havn.

Tårnets karakteristiske form med dets brændte tagspåner er gennemgående for designet af naturparkens nye faciliteter, som også ses ved Havneslusen og badefaciliteten ved Byskoven i naturparkens nordlige del.

Udsigtstårnet er en af tre nye hovedindgange i helhedsgrebet for Naturpark Amager. Herudover er der også etableret bade- og sejladsfaciliteter ved vandet, som Naturpark Amager også ligger opad. Til sammen skal faciliteterne understøtte københavnernes brug af det 3.500 hektar store varierede naturområde tæt på Københavns centrum.

Læs også

Store aktører skal udvikle branchestandard for biodiversitet

Partnerskabet bag Naturpark Amager består af Naturstyrelsen, By & Havn, Københavns Kommune, Tårnby Kommune og Dragør Kommune, som arbejder sammen om den videre udvikling af det store grønne område midt i hovedstadsområdet.

Relateret indhold