Unik arkitektonisk proces bag campus til Legos kreative folk

1.700 af Legos mest kreative medarbejdere har selv været med til at designe det 50.000 kvm store Innovation Campus. Den nye campus forventes klar til brug i 2027.
Visualisering af seks kvadratiske bygninger der hænger sammen i hjørnerne. Hver bygning har en snert af hver sin farve
Den nye campus kommer til at bestå af seks sammenhængende bygninger på mellem to og fire etager. Her skal fremtidens gode Lego-oplevelser udtænkes. Visualisering: Cebra

Lego-koncernen har en ambition om at udvikle et hovedkvarter i verdensklasse i Billund, hvor der arbejder mere end 5.900 medarbejdere fra omkring 90 lande. Nu er opførelsen af det tredje campus i Kløvermarken sat i gang på en ca. 4 ha grund, som Kirkbi ejer.

Den nye, 50.000 kvm bygnings innovative trækonstruktion vil omfatte en kerne og vægge af FSC-certificeret træ, der bidrager til en markant reduktion af emissioner. Byggeriet planlægges at variere i højden fra 2-3 etager mod den eksisterende nabobebyggelse og op til 4 etager i bebyggelsens midte.

Læs også

Lego går med LEED til ny campus i Billund

Bygningen sigter efter at opnå LEED Platin-certificering med fokus på energieffektivitet, materialer, biodiversitet og vandbesparelse gennem bevidste valg i hele designet, den overordnede bygningsgeometri, byggeniveauer eller facadedesign.

Nye og fantastiske arbejdsrum

Niras er både ansvarlig for byggestyring, byggeledelse og ingeniørarbejdet på projektet. Forretningsdirektør Andrew Ferguson Dunn beskriver projektet som en frontløber på flere niveauer:

To mennesker sidder ved et langt træbord. Andre går forbi. I loftet hænger grønne ovaler med lys i. Lampen på bordet er i samme grønne farve
Kreativiteten skal kunne udfolde sig i den nye Lego Innovation Campus. Visualisering: Cebra

– Lego og Kirkbi er virkelig inspirerende, når det kommer til at investere i fremtidssikrede projekter i byggebranchen. Det vedholdende fokus på at minimere negativ miljøpåvirkning og samtidigt skabe nye og fantastiske indendørs arbejdsrum er meget reelt. Og jeg tror, at det nye Innovation Campus vil fungere som inspiration for branchen i mange år fremover.

1.700 kreative medarbejdere

Den nye bygning vil samle 1.700 kreative medarbejdere fra produktmarketing og udvikling, gaming, produkt- og kvalitetsteam, herunder mere end 600 designere, der på ét sted skal skabe de gode Lego-oplevelser.

Læs også

Bygger ny 46.000 m2 stor LEGO-klods så bæredygtigt som muligt

Campussen er da også designet med kreativitet i højsædet. Bl.a. har medarbejderne brugte Lego-klodser til at designe deres fremtidige arbejdsplads. Dette til inspiration for arkitekterne fra Cebra.

20.000 Lego-elementer

Tegnestuen har arbejdet med designprocessen i 18 måneder. Her har arkitekterne løbende afholdt workshops med medarbejderne for at sikre, at bygningen giver de optimale rammer til at fremme kreativitet og idéudvikling.

Samtidig skal bygningen afspejle koncernens værdier og bæredygtighedsmål, hvilket også er vigtigt for adm. direktør i Lego, Niels B. Christiansen:

To mennesker sidder ved et langt træbord. Andre går forbi. I loftet hænger grønne ovaler med lys i. Lampen på bordet er i samme grønne farve
Kreativiteten skal kunne udfolde sig i den nye Lego Innovation Campus. Visualisering: Cebra

– Bygningens design er ikke kun kreativt i sin kerne, det lever også op til vores bæredygtighedsambitioner, herunder vores mål om at reducere CO2-udledning, siger han.

Bygningen vil bl.a. rumme et af verdens største biblioteker med Lego-elementer herunder omkring 20.000 forskellige Lego-elementer i 70 forskellige farver.

Det nye Innovation Campus forventes at kunne tage imod de 1.700 kreative medarbejdere i 2027. Byggeriet, der ifølge Byggefaktas SMART-database har et anslået budget på 900 mio. kr., er finansieret af Kirkbi, der også ejer den ca. 17,3 ha store grund, det samlede campus skal ligge på.

Relateret indhold