I takt med at de livgivende funktioner som industri, foreningsliv, og kultur, svinder hen, stiger presset på de små og mellemstore byer på tværs af landet. Derfor kæmper man flere steder med at få pustet nyt liv i bymidterne.
Pulje på 115 millioner skal sætte gang i mindre bymidter
I Billund Kommune er fortegnet dog et andet. Byen vækster nemlig, og man sigter derfor på, at imødekomme den aktuelle udvikling med en ny geografisk afgrænsning af bymidten. Derfor præsenterer kommunen et debatoplæg, som skal give mere plads til butikker, boliger og andre bymidtefunktioner.
– Billund er en helt unik by, der udvikler sig med en hastighed, der ikke ses i sammenlignelige byer i Danmark. Det er derfor vigtigt, at vi er på forkant og arbejder strategisk med byudvikling og planlægger de overordnede greb, der er nødvendige for, at vi kan sætte retning for byens udvikling, siger borgmester Stephanie Storbank, Billund Kommune.
Store visioner
Formålet med byudviklingen er at trække bymidteafgrænsningen, og dermed nærme sig en realisering af den byudviklingsvision, som er skabt i et samarbejde mellem Billund Kommune, Kirkbi og Realdania.
– Ved at ændre bymidteafgrænsningen kan vi følge op på Billund Byvision og imødekomme vores fremtidsvision for Billund by. Vi vil nemlig gerne skabe mulighed for bæredygtig byudvikling ved at byfortætte og derigennem f.eks. skabe mulighed for detailhandel, kontorer og boligbyggeri i bymidten, udtaler Simon Nicolajsen Jørgensen, formand for Teknik-, Plan- og Kulturudvalget i Billund Kommune.
14 byer kæmper om at få mere liv i bymidterne
Med debatoplægget inviterer Billund Kommune interesseorganisationer, foreninger, myndigheder og andre interesserede til at komme med forslag til, hvad planlægningen kan indeholde.