For at imødekomme det stigende behov for mere bæredygtighed i byggeriet har Tarkett introduceret de såkaldte Green Building Cards, som skal give arkitekter, designere og rådgivere nem adgang til information om, hvordan Tarketts produkter lever op til kravene i grønne certificeringer.
Uanset om der søges certificering inden for DGNB, BREEAM, LEED eller en af de andre kendte certificeringsmodeller, giver Tarkett med sine Green Building Cards et klart billede af, hvordan virksomhedens produkter udmærker sig i forhold til forskellige miljøfaktorer.
– Byggebranchen står som bekendt for mere end en tredjedel af verdens samlede energiforbrug og er samtidig en lige så stor kilde til udledning af CO2. Gulve spiller i den sammenhæng en betydelig rolle, og vi har derfor en forpligtelse til og en interesse i at lette arbejdet med certificeringen, fortæller Michael Aastrup, der er administrerende direktør for Tarkett i Danmark.
Green Building Cards dækker 70 procent af Tarketts produktportefølje og er tilgængelige for gulve til kommercielle bygninger og til boligbyggeri. Hvert Green Building Card angiver tydelig information om produktet i forhold til forskellige miljøfaktorer, så som CO2-aftryk og genanvendelighed, samt hvordan produktet kan bidrage til at opnå certificering inden for fx DGNB, BREEAM og LEED.
– Vi ved, at det er tidskrævende og ofte også vanskeligt for vores kunder at dokumentere klimaaftryk på byggerier. Og det er sådan set ikke så mærkeligt, for det er en stor opgave at få det hele med. Som eksperter inden for gulve, ved vi, hvad der er nødvendigt at have med i afrapporteringen, og vi har derfor udviklet disse Green Building Cards, så papirarbejdet bliver nemmere for kunderne.
Tarkett bidrager til certificering
Tarkett er langt fremme i forhold til ansvarlig produktion og genanvendelse af materialer, når virksomheden producerer alt fra vinylgulve over tæppefliser til trægulve. Og ifølge Tarketts danske direktør er man som kunder dermed godt hjulpet, når der bygges til de højeste certificeringsniveauer. – I Norden er svanemærkning af et byggeri ofte efterspurgt af bygherre. Vi er derfor også listet på Ecolabels hjemmeside med en række af vores produkter, hvilket gør det muligt for rådgivere og konsulenter at finde den dokumentation, der er nødvendig, når de søger at opnå en licens for svanemærket byggeri.
Det primære er naturligvis, at vores produkter afspejler state of the art inden for genanvendelse, for det er dét, markedet efterspørger. Men det glæder os desuden, at det med Green Building Cards er blevet nemmere for kunderne at dokumentere produkternes bæredygtige egenskaber, fortæller Michael Aastrup og forklarer nærmere, hvordan Tarketts produkter spiller en betydelig rolle for at opnå et bæredygtighedscertifikat for en bygning.
– Med vores ReStart® program indsamler vi tæpper, vinyl og linoleum og genanvender materialerne til nye gulve. F.eks. består vores homogene vinylgulv iQ Loop af hele 65% post-use materiale. Dernæst scorer vores produkter godt, når det gælder indeklima, hvilket jo også er en del af certificeringen. Vi har laveste målbare værdier af VOC’er og formaldehyd, ligesom vores produkter ligger godt i forhold til akustik.