Raunstrup starter talentfabrik for at sikre sig fremtidens ledere

Efter at have sendt sine ledere på eksterne lederuddannelser, opstarter entreprenørvirksomheden nu interne kurser ift. de udfordringer, medarbejderne møder i hverdagen.
En mand i orange jakke og gul sikkerhedshat smiler til kameraet. En anden mand står med ryggen til kameraet og er iført en gul refleksjakke.
Virksomheden forventer, at otte til 12 mellemledere hvert år skal igennem kurset. Foto: Raunstrup.

Den manglende arbejdskraft i byggeriet gælder også kvalificerede ledere med brancheforståelse.

Det er oplevelsen igennem flere år hos entreprenørvirksomheden Raunstrup, som derfor nu har etableret ’Talentfabrikken’.

Læs også

Byggeriet mangler hænder – men er allerede dybt afhængig af udenlandsk arbejdskraft

Det interne lederkursus skal give virksomhedens mellemledere de nødvendige ledelsesmæssige kompetencer, fortæller adm. direktør Søren Kristensen:

– Vores helt klare mål med første fase af Talentfabrikken er at få klarhed over præcis de behov for uddannelse, læring og sparring, som vores respektive mellemledere har. Og på den baggrund skal Talentfabrikken formes, så vi bedst muligt kan få udnyttet vores medarbejderes kompetencer og kvalifikationer.

Byggevirksomheden, der udfører bygningsservice samt total-, hoved-, og fagentrepriser, har mere end 400 ansatte.

Brug for vejledning og sparring

Det nye ledelsesforløbet skal adressere de behov og udfordringer, som byggevirksomhedens mellemledere møder i hverdagen.

Underviseren, HR-koordinator Magnus Bjerre, har ofte oplevet, at mellemlederne henvender sig med behov for mere praksisnære lederkundskaber:

– Jeg har selv en baggrund som tømrer og har været selvstændig i 10 år. Så jeg ved, hvilke udfordringer vores medarbejdere møder på byggepladsen. Talentfabrikken er designet til at tackle netop disse udfordringer og give vores ledere de nødvendige redskaber til at lede og kommunikere effektivt.

Læs også

Raunstrup-resultat stiger trods lavere omsætning

Han uddyber:

– Vi har tidligere sendt vores ledere på eksterne lederuddannelser, men vi oplevede, at vores mellemledere havde behov for mere praktisknære ledelsesredskaber. Vores håndværkere, som har taget vejen opad i systemet og nu sidder med ansvar for mange medarbejdere, har brug for vejledning og sparring til, hvordan de håndterer deres nye rolle.

Talentfabrikken testkører lige nu sit første forløb for syv mellemledere fra hele landet, og virksomheden forventer, at otte til 12 mellemledere hvert år skal igennem kurset.

Relateret indhold