Efter et år uden: C.F. Møller-arkitekt er ny stadsarkitekt i Aalborg

Han er uddannet i og godt kendt i Aalborg. Nu bliver Jens Rex Christensen fra C.F. Møller Architects ny stadsarkitekt i den nordjyske hovedby.
Jens Rex Christensen
Aalborgs nye stadsarkitekt, Jens Rex Christensen, er uddannet arkitekt fra Aalborg Universitet med en master i Urban Design. Han kommer fra en stilling som chef for Landscape & Urbanism i C.F. Møller Architects.

Efter en længere periode uden en stadsarkitekt er der nu lys forude for sammenhængen og arkitekturen i Aalborg. 1. november tiltræder Jens Rex Christensen, der er uddannet arkitekt fra Aalborg Universitet med en master i Urban Design.

Han kommer fra en stilling som chef for Landscape & Urbanism i C.F. Møller Architects, hvor han har været ansat siden 2022. Tegnestuens kontor i Aalborg står bag en varieret skare af projekter som Aalborg Havnefront, V-husene i Østre havn, kontorbyggeriet Kant (der blandt andet rummer Det Nordjyske Mediehus), ny tilbygning til Klostermarksskolen og udviklingen af Stigsborg Brygge.

Det er også C.F. Møller, der står bag Kulturbroen og lidt længere tilbage i tid også renoveringen af Magisterparken og Sundparken.

Læs også

Boligforening fortsætter med at bygge i Nordjylland

Direktør i forvaltningen By og Land, Alvaro Arriagada, siger:

– Jens kommer med et solidt fagligt fundament fra arkitektbranchen, et stort udsyn fra mange og meget varierede opgaver i ind- og udland. I By og Land skal Jens stå i spidsen for vores byudvikling og planlægning og sikre både god flyvehøjde på udviklingsperspektiver og fornuftige løsninger, når vi møder udfordringer. Jeg er særligt glad for, at Jens har et stærkt blik for de spændende udviklingsperspektiver i den store by, de øvrige vækstbyer og vores store land- og naturområde i Aalborg Kommune.

Vil udvikle på et oplyst grundlag

Den nye stadsarkitekt har i snart to årtier arbejdet med at forbedre byer og landskaber i hele Danmark og i Norden. Nu skal han være rådgiver for kommunens borgere og deres folkevalgte politikere.

Læs også

Nordjysk entreprenør øger igen bundlinjen

– Jeg ser især frem til at rette mit fokus på at gøre ét sted, nemlig Aalborg Kommune, til et bedre sted at besøge, bo og arbejde.

– I min nye rolle som stadsarkitekt vil jeg lægge vægt på, at beslutninger om kommunens videre fysiske udvikling sker på et oplyst grundlag, der bygger på inklusion og inddragelse af byens borgere og erhvervsliv. Kun på den måde finder vi bæredygtige og accepterede løsninger, mens vi sætter kurs mod en endnu stærkere Aalborg Kommune, der både er by og land, siger Jens Rex Christensen.

En større organisationsændring

Aalborg Kommune har været uden stadsarkitekt i mere end et år. I august sidste år tiltrådte ellers arkitekt Lise Thorsen medbringende erfaringer fra bl.a. Henning Larsen Architects og Arkitema.

Blot 2½ måned senere blev ansættelsen ophævet og Lise Thorsen fratrådte. Aalborg Kommune gav herefter sig selv ‘en periode med grundige overvejelser’ i forhold til ansættelsen af en stadsarkitekt.

Læs også

A. Enggaard bygger 172 lejligheder i Aalborg

Nu genbesættes stillingen som stadsarkitekt så med Jens Rex Christensen. Dette sker i forbindelse med en større organisationsændring af By og Land. Han bliver stadsarkitekt og også forvaltningsgrenchef for den forvaltningsgren, der pr. 1. januar 2025 samler opgaver vedrørende den fysiske planlægning i By og Land.

For fagligt opdelt

Det omfatter blandt andet strategisk planlægning, kommune- og lokalplanlægning, mobilitetsplanlægning samt planlægning for grønne områder, natur og vandløb.

Direktør Alvaro Arriagada udtaler om organisationsændringen:

– Afsættet for ændringen af vores organisation er grundlæggende to ting – nemlig et ønske om et øget og bedre tværgående samarbejde internt i forvaltningen, samt et bedre samspil med vores politikere. På trods af forvaltningens tidligere indsats for at fremme helhedsorientering og samarbejde på tværs af fagområder, er vi endnu ikke i mål.

Læs også

Fyrtårn i Nørresundby: Børn og unge samles i nyt fælles univers

– Vores nuværende organisation er for fagligt opdelt i søjler. Det har den konsekvens, at vi i for mange tilfælde har vanskeligt ved at løse opgaven både effektivt og med hensyntagen til de politiske retninger. Vores strategier og politikker bliver også i nogle tilfælde for løst koblede til det politiske niveau. Det gør vi med organisationsændringen nu noget ved, slutter Alvaro Arriagada.

Relateret indhold