Nedriver inspirerer til forebyggelse af arbejdsulykker

LH Hockerup A/S' arbejde med at forebygge ulykker og sikre medarbejdernes helbred har givet genlyd hos flere arbejdsmiljøprofessionelle. Nu skal virksomheden dele sine erfaringer og værktøjer på den årlige konference hos Danmarks største netværk af arbejdsmiljøprofessionelle
Nedrivning er ikke den mindst farlige beskæftigelse, men hos LH Hockerup A/S har man fundet en god strategi til at sikre godt arbejdsmiljø. Det fortæller KMA-leder Michaela Gudberg mere om på konferencen "Fit for Fight i 100 år" til april. Foto: Colourbox.
Nedrivning er ikke den mindst farlige beskæftigelse, men hos LH Hockerup A/S har man fundet en god strategi til at sikre godt arbejdsmiljø. Det fortæller KMA-leder Michaela Gudberg mere om på konferencen "Fit for Fight i 100 år" til april. Foto: Colourbox.

Med 337 arbejdsulykker er nedrivningsbranchen ifølge Arbejdstilsynets årsopgørelse blandt de tre mest risikofyldte brancher. Selv om antallet af alvorlige arbejdsulykker er faldet med syv procent i den seneste opgørelse fra 2016 til 2017, er der fortsat plads til forbedring.

Og inspiration til samme leveres af virksomheden LH Hockerup A/S. Her går man gerne ekstra mil for at sikre medarbejdernes fysiske og psykiske helbred. Derfor vil KMA-leder Michaela Gudberg være at finde på talerstolen til ArbejdsmiljøNETs årlige konference “Fit for Fight i 100 år”, som finder sted 8. til 10. april i Kolding. Hun vil fortælle om virksomhedens brug af den digitale portal og arbejdsmiljøledelse af medarbejderne i hverdagen.

– Det har været en hård men vigtig beslutning, der har gjort, at vi er, hvor vi er i dag. Vi har været længe om at udvikle det helt rigtige materiale, men tallene viser, at det grundige arbejde betaler sig. Jeg ser derfor frem til at dele vores erfaringer og diskutere andre muligheder for at reducere antallet af arbejdsulykker med de øvrige deltagere på konferencen, fortæller Michaela Gudberg.

Hårdt arbejde at være ulykkesfri

Hos LH Hockerup A/S gennemgår alle nye medarbejdere et større kursus, før de får adgang til byggepladsen og kan begynde deres egentlige arbejde. Kurset skal gentages én gang om året for at sikre, at alle medarbejdere er opdaterede på sikkerhedsprocedurerne.

Formålet med den digitale portal er at komme på forkant med medarbejdernes fysiske og psykiske helbred samt forebygge ulykker. En tilgang, der får stor opbakning fra Danmarks største netværk for arbejdsmiljøledere, ArbejdsmiljøNET.

– Bygge- og anlægsbranchen har tradition for at lægge højt, når det kommer til antallet af arbejdsulykker. Det er derfor inspirerende at se det arbejde, virksomheder som LH Hockerup lægger i at forebygge ulykker og sikre medarbejdernes helbred. Med mange sundhedsskadelige stoffer involveret i nedrivnings- og miljøsaneringsprocessen er det vigtigt med ekstra fokus på arbejdsmiljøet, også så medarbejderne kan holde til den stigende pensionsalder, siger Charlotte Breinholt, formand for ArbejdsmiljøNET.

Vi har været længe om at udvikle det helt rigtige materiale, men tallene viser, at det grundige arbejde betaler sig.

Relateret indhold