8 heldige elever fra 6., 7. og 8. klasse på Holmegårdsskolen i sydsjællandske Fensmark får i november og december mulighed for at komme ud på en rigtig arbejdsplads og mærke, hvordan en tømrer arbejder.
Her har Claus Hauge fra Hauge-Byg indgået et samarbejde med EUC Sjælland, så de unge mennesker kan snuse nærmere til tømrerfaget i deres fritid.
EUC Sjælland sponsorerer materialer og en faglærer, som eleverne kan få en snak om uddannelse med, fortæller skolens uddannelsesleder Brian Winther.
Læs også: Tømrerelever får topkarakter for ‘grøn svendeprøve’ med biogene materialer
– Claus Hauge og jeg tænkte, at man kunne gå til tømrer, lige som man kan gå til fodbold og have andre fritidsinteresser. Vi vil gerne vise de unge, hvordan dagen ser ud i en tømrervirksomhed, siger han.
Mere praksisfaglighed ind i skolen
Projektet taler meget godt ind i regeringens oplæg om juniormesterlære for 8. og 9. klasser, hvor man vil fritage udskolingselever for undervisning i to dage om ugen for at være i lære i en virksomhed eller på en erhvervsskole.
Her er det bare noget, eleverne gør i deres fritid.
– Vi vil gerne have mere praksisfaglighed ind i grundskolen, så eleverne oplever virkeligheden og ikke skolen. De skal blive tiltrukket af arbejdet i en tømrervirksomhed og ikke erhvervsskolen. Jeg har dog sat en faglærer på opgaven, så eleverne møder begge dele. Sidst men ikke mindst handler det om at inspirere eleverne til at vælge tømreruddannelsen, og så skal de have det sjovt, slutter Brian Winther.
Konceptet er stærkt inspireret af Anders Christensens tømrerklub i AC Byg i Christiansfeld, der startede i begyndelsen af året. Her har unge kunne gå til tømrer hver onsdag efter skole, skriver dr.dk.