Storprojekt når midtvejspunkt

Bryghusprojektet - et af de helt store byggerier og udviklingsprojekter i København - er nu halvt færdigbygget, og milepælen markeres med et nyt officielt navn: Blox.
Blox ligger i området mellem Frederiksholms Kanal og Vester Voldgade og har Den Sorte Diamant som en af de nærmeste naboer. Illustration: OMA og Blox.
Blox ligger i området mellem Frederiksholms Kanal og Vester Voldgade og har Den Sorte Diamant som en af de nærmeste naboer. Illustration: OMA og Blox.

Bryghusprojektet bliver nu omdøbt til Blox. Projektet så dagens lys i 2006, og med bl.a. legepladser, caféer, udstillingsfaciliteter, vækstmiljø for arkitektur, design og byggeri og en ny cykel- og gangbro over havneløbet er det tanken, at Blox skal blive til en dynamo for byliv i en af hovedstadens ældste bydele.

– Vores ambitioner er, at Blox bliver en magnet for byliv. Det er her, folk skal søge hen til en frokost, for at lege med børnene og for at nyde havneudsigten. Eller hvis man er interesseret i alt det nye inden for det byggede miljø. Huset kommer til at skabe en enestående ramme om DAC – Dansk Arkitektur Center – og ambitionen er også at etablere en innovations- og væksthub af international klasse for arkitektur, byliv, design m.v. Det er ganske vist stadig byggeaktiviteten, der fylder i bybilledet, men konturerne af det færdige projekt begynder så småt at tegne sig. Vi har længe gerne ville finde et blivende navn til projektet. Og vi synes, at tidspunktet var passende, nu hvor vi er halvvejs i anlægsfasen, siger adm. direktør i Realdania, Jesper Nygård.

Vores ambitioner er, at Blox bliver en magnet for byliv. Det er her, folk skal søge hen til en frokost, for at lege med børnene og for at nyde havneudsigten.

Jesper Nygård Adm. direktør, Realdania

Byggeri i blokke

Navnet Blox – eller BLOX, som det fremstilles grafisk – matcher form og funktion i det markante byggeri. Arkitektonisk, fordi huset er bygget op omkring en række blokke, stablet forskudt oven på hinanden. Og indholdsmæssigt, fordi Blox skal rumme mange forskellige funktioner, der ligesom klodser, bygger ovenpå og understøtter hinanden.

Realdania Byg er bygherre på Blox og kommer også til at eje den markante bygning, som det ikke har været helt let at navndøbe.

– Det har været en spændende og ikke helt nem proces at finde et navn til så centralt et projekt på Københavns havnefront. Men vi synes, vi er landet på et navn, der på den ene side er så mundret, at man kan sige det uden at knække tungen, og samtidig siger noget væsentligt om det, der er projektets vision. Vi håber, det bliver et navn, som folk tager til sig, siger adm. direktør i Realdania Byg, Peter Cederfeld.

Blox ligger i området mellem Frederiksholms Kanal og Vester Voldgade, helt ned til havnen med Den Sorte Diamant som en af de nærmeste naboer. Byggeriet er en del af hovedstaden og den nye havnefront, som over det seneste årti har gennemgået store forandringer. Blox skal efter planen stå færdigt i 2017.

Blox er det nye navn for Bryghusprojektet, der efter planen skal stå færdigbygget næste år. Illustration: OMA og Blox.
Blox er det nye navn for Bryghusprojektet, der efter planen skal stå færdigbygget næste år. Illustration: OMA og Blox.

Relateret indhold