Som du kunne se i videoen herover, valgte byggefirmaet TJLcon fra Holstebro at få tyverimærket alt deres værktøj og alle deres maskiner. Det skete, efter de havde fået stjålet værktøj for over 500.000 kroner ved indbrud i håndværkerbiler og containere hen over ganske kort tid.
Valget faldt på den mærkningsløsning fra Safegroup, som vises i videoen. Den virker afskrækkende på tyvene, fordi mærkningen gør det svært at videresælge værktøjet. For tyverimærkningen fortæller tydeligt, hvor værktøjet hører til. Derfor er det nemt for alle at regne ud, at værktøjet stammer fra et tyveri.
Samtidig får politiet nemt ved at kæde værktøj, tyve og hælere sammen med det konkrete tyveri, ligesom værktøjet nemmere kan finde tilbage til rette ejermand – også hvis det er blevet glemt. Derudover hjælper tyverimærkningen i dette tilfælde også med til at holde styr på, hvilken af firmaets biler det pågældende værktøj hører til.
En klat maling er ikke godt nok
At møde op til en byggeplads, en håndværkerbil eller en materielcontainer, der er rippet for værktøj og maskiner, sker desværre alt for tit. For danske byggepladser, byggefirmaer og håndværkernes biler er blevet yndede mål for tyve, i takt med at byggeriet igen har fået luft under vingerne.
Det skyldes især, at alt for mange byggefirmaer ikke tyverimærker deres værktøj godt nok. Ganske vist gør en klat maling det nemt at kende det ene firmas værktøj fra det andet, når de arbejder på samme byggeplads. Men farverne giver ingen entydig identifikation af firmaet, så snart værktøjet dukker op andre steder.
Med en tyverimærkning i stil med den, der vises på videoen, fremgår firmanavnet direkte af tyverimærkningen. Så her er der ikke så meget at tage fejl af.
Tjek det i praksis med et gratis prøvesæt magen til det, du ser i videoen.
Bestil dit gratis prøvesæt her.
Følgevirkningerne er oftest dyrere end selve tyveriet
Stjålet værktøj er ikke kun et irritationsmoment. Det sætter også en sand lavine af frustrationer i gang hos de berørte entreprenører, byggefirmaer og håndværkere.
For selv om meget materiel kan skaffes fra dag til dag, er der ofte længere leveringstid på større maskiner og specialværktøj. Det kan have indflydelse på planlægningen flere uger frem i tiden, hvorfor aftalte deadlines og leveringstidspunkter pludselig kommer i fare. Samtidig skal der ofte bekostes reparationer på ødelagte biler, containere og skurvogne, før de bliver sikre at opbevare noget i igen.
Udgifterne til dette og til genanskaffelserne får firmaerne for en stor dels vedkommende dækket af forsikringen. Men den tabte tid, tabt arbejdsfortjeneste og andre følgeomkostninger, som f.eks. ekstra overarbejdstimer for at indhente de opståede forsinkelser som følge af tyveriet, kommer firmaerne selv til at betale. Og de udgifter løber oftest op i langt større summer end det stjålne værktøj kostede.
Det betyder et dårligere dækningsbidrag på det berørte byggeprojekt og smitter derfor direkte af på firmaets bundlinje.
En lille investering med direkte effekt på bundlinjen
– Derfor kan du med rette kalde tyverimærkning for den lille investering, der giver et stort afkast direkte på bundlinjen, udtaler administrerende direktør, Brian V. Nielsen, fra Safegroup.
– For tyverimærket værktøj er slet ikke nær så interessant for tyvene, da det er meget sværere at afsætte. Så jo flere byggefirmaer der får mærket deres værktøj, jo mindre interessant bliver de danske byggepladser og håndværkerbiler for tyvene.
Start med at prøve det i praksis med den gratis prøvepakke, du kan bestille via linket længere oppe i artiklen.
