Morten Strøh er restauratør i Kolding og indehaver af de fire nabo-restaurationer Vinbaren, The Mokka Café, Restaurant Johansens og salatbaren Kål & Co.
Restaurationerne har i dag fået mere plads til gæsterne i det gode baggårdsmiljø i byens centrum, efter at restauratøren med hjælp fra erhvervsafdelingen hos VICA Danmark har fået opført et orangeri, som gør det muligt at bruge baggården året rundt.
– Det er en god måde at differentiere sig fra konkurrenterne. Stedet her ligger supergodt i Kolding midtby, og når du kommer gående forbi og leder efter et spisested, så kigger du ikke kun på menukortet, du ser også efter, hvor det er hyggeligt at sidde, siger projektchef Thomas Larsen fra VICA Erhverv.
Flere gæster
VICA har haft totalentreprisen og indhentet de nødvendige tilladelser og stået for opførelsen. Orangeriet er bygget specielt til arealet i baggården mellem restaurationerne. Restauratøren og VICA Erhverv fandt sammen frem til, hvordan orangeriet bedst kunne bygges, så det både var funktionelt og med et udseende, der passede til baggården.
– Vi gør meget ud af at få skabt et rum, der matcher omgivelserne, fortæller projektchef Thomas Larsen.
Tidligere brugte de fire restaurationer ikke baggården ret meget, men orangeriet er hurtigt blevet kendt i byen uden egentlig markedsføring, og det har øget antallet af gæster markant. Morten Strøh kan berette, at han efter opførslen bliver kontaktet ugentligt for reservationer til fødselsdage, konfirmationer og andre arrangementer.

Kort tilbagebetalingstid
Orangeriet har kostet en investering på 350.000 kr., og VICA Erhverv har i samarbejdet med Morten Strøh beregnet, at det øgede antal stole og borde og muligheden for større selskaber året rundt vil give flere gæster og en ekstra årlig indtjening på 680.000 kr. med variable omkostninger på 293.000 kr. Det giver en beregnet tilbagebetalingstid på kun 45 uger.
Ekstra gæster betaler investeringen
Projektchefen fra VICA Erhverv fortæller, at flere hoteller, kroer og spisesteder rundt om i landet har set de samme muligheder og på samme måde øget omsætningen med en lys glastilbygning, hvor gæsterne også har lyst at sidde, når det regner, blæser eller er ved at blive koldt. Det er som i Kolding ofte med en meget kort tilbagebetalingstid. VICA Erhverv kan hjælpe med beregningerne for økonomien ved tilbygningen. Tilbagebetalingstiden beregnes med oplysninger om selve investeringens størrelse, indtjening per forventet ekstra gæst, de øgede omkostninger ved at skulle betjene flere gæster, ekstra strøm og varme med mere.

Besparelser ved valg af modulløsninger
Projektchef Thomas Larsen opfordrer til, at restauratører, hotelkæder, kroejere med flere, som overvejer at udvide serveringsområdet med en glasbygning, så tidligt i forløbet som muligt kontakter VICA Erhverv, som kan hjælpe med at udarbejde et kundetilpasset oplæg med tegninger og pris – enten som en totalløsning eller i samarbejde med kundens egen arkitekt og håndværkere.

VICA Erhverv har stor erfaring og kan rådgive om løsninger, der giver mest værdi for investeringen. Der er for eksempel store besparelser ved at tegne en konstruktion, der er modulbestemt.
I VICAs showrooms i Kolding, Køge og Aalborg kan kunder møde professionelle rådgivere og lade sig inspirere af et stort udvalg af modeller og løsninger. VICA arbejder udelukkende med kvalitetsprodukter fra europæiske producenter, og vores fokus på ESG-hensyn og ISO-certificeringer indenfor kvalitet, miljø og arbejdsmiljø er stærke drivkræfter i vores stræben efter på sigt at kunne minimere vores miljømæssige fodaftryk, fremme social ansvarlighed og opretholde en stærk styringsstruktur gennem gode processer.
Dokumentation til din glasbygning og overdækning.
Få inspiration fra forskellige cases fra andre hoteller og restaurationer samt andre brancher.
Sådan sikres du en tryg og nem byggeproces.
